Teknisk lärare

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb som lärare på El/tele-sektionen. Du får stora möjligheter till utveckling inom både teknik och pedagogik eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden t.ex. elteknik, datateknik, radio/transmission, sensor, avionik m.m.

Om enheten
El/tele-sektionen är en del av Grundläggande Teknikavdelningen vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckla, planera och genomföra utbildning inom tekniska ämnen, t.ex. något eller några av följande: matematik, fysik, ellära, elektronik, reglerteknik.
  • Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till sektionens övriga uppgifter och utveckling.

KRAV
Kvalifikationer
 • Vi söker dig som har undervisat i tekniska ämnen alternativt har högskolexamen inom el / elektronik eller motsvarande
 • God kunskap i svenska och engelska språket – i såväl tal som skrift

Personliga egenskaper

Som person vill vi att du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Din pedagogiska förmåga är god och som person är du prestigelös.

Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken i de lärande situationerna.

Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t ex inom utveckling av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 
 • Erfarenhet av planering och genomförande av utbildning
 • Praktisk erfarenhet inom elområdet
 • Körkort lägst klass B
 • Svensk militär utbildning inom det tekniska området

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid
Arbetsort: Halmstad. Resor kan förekomma i tjänsten.
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse.

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Patrik Stridh, 0709-67 68 36

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
C ElteleS Patrik Stridh, 0709-67 68 36

Fackliga företrädare:
HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson
Ovanstående nås via växelnr 035-2662000.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 juli 2022
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan