Kompaniadministratör 2.Helikopterskvadron Linköping

Om tjänsten

Kompaniadministratör sökes till 216.flygunderhållskompaniet 2.helikopterskvadron i Linköping
Är du en serviceinriktad, positiv och självgående administratör med intresse och ambition att bidra till Sveriges försvarsförmåga? Då kanske du är 2.Hkpskv nya kompaniadministratör! 
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Dina uppgifter kommer i första hand att handla om att vara stöd till chefer genom att exempelvis ta fram rapporter, administrera resebeställningar och inköp, arbetstidsplanera, genomföra beställningar av logi, materiel och förnödenheter. Du tar fram statistik och arbetar med registervård. I din roll innebär samtidigt att vara ett allmänt administrativt stöd på kompaniet och staben. I övningar ingår du i stabsexpedition (STEX).
Som anställd i Försvarsmakten förväntas du uppfylla kraven för fysisk standard och därmed ingår även fysisk träning i dina arbetsuppgifter.
 
Kvalifikationer: 
 • Erfarenhet av administrativt arbete.
 • God kunskap i Officepaketet.
 • Lägst gymnasieutbildning.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Körkort B
Meriter:
 • Värnplikt eller grundläggande militär utbildning.
 • Erfarenhet av system i SAP-miljö, ReachMee och andra administrativa system
 • Erfarenhet av dokument- och ärendehanteringssystem VIDAR.
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet.
Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som administratör är du en serviceinriktad, noggrann och ansvarstagande person. Du förväntas vara självgående och ha förmågan att hantera flera olika uppgifter, stundtals under tidspress. Du är en positiv person som tycker om att jobba med andra människor. Om du gillar att ta egna initiativ och driva arbetet på ett självständigt och prestigelöst sätt så kommer du till rätt plats.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  
 
Övrigt:
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tjänsten innebär krigsplacering och kommer därför föregås av såväl hälsoundersökning som fysiska tester.
Arbetsort: Linköping
Beräknat start: Hösten 2022
Sista datum för ansökan: 2022-08-15
 
 
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Kompanichef Joel Rudholm 070-636 50 46
 
Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00
 
 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juli 2022
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan