Förrådsman/kvinna sökes till 2.Helikopterskvadron Linköping (Tillsvidare & ALVA)

Om tjänsten

Förrådsman/kvinna sökes till Flygmaterielförrådet 2.helikopterskvaron i Linköping


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Förrådsarbete avseende avsändning, utlämning, mottagning, inventering, vård och kontroll av Försvarsmaktens materiel. Avrop och beställning av materiel och transporter, packning av beställningar och redovisning i Försvarsmaktens redovisningssystem. Övriga arbetsuppgifter med anknytning till förrådstjänst kan förekomma. Tunga lyft förekommer. I övrigt deltar du i sektionens arbete gällande utveckling och förbättring av verksamheten.

Kvalifikationer

 • God datavana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Körkort B

Meriterande

 • Tidigare erfarenheter av förrådsarbete
 • Kunskaper i systemen LIFT och PRIO
 • Erfarenheter av Försvarsmaktens materielhantering
 • Hjullastare-/Truckförarbevis
 • ADR-behörighet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill ha en befattning som både är praktisk och administrativ. Det är nödvändigt att du har bra ordningssinne och god servicekänsla. Du trivs både med att jobba självständigt och i grupp, där du är drivande och söker lösningar på de problem som uppkommer. Det är mycket viktigt att du är noggrann, stresstålig och vill arbeta i en föränderlig arbetsmiljö. Som person är du positiv, utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både inom och utom Försvarsmakten. Du uppfyller Försvarsmaktens Baskrav när det gäller fysisk förmåga.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: Två tjänster, en ALVA (2 år) och en tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Linköping

Upplysningar om tjänsten ges av:
Kompanichef Kapten Joel Rudholm

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00


Sista ansökningsdag: 2022-08-15. Tillträde enligt överenskommelse

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juli 2022
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan