13.Säkerhetsbataljon söker Insatssjukvårdare/Sjukvårdare Avancerad, GSS/K

Om tjänsten

Vi söker dig som är utbildad Sjukvårdare Avancerad och önskar jobba med nationell insatsverksamhet.

Du tjänstgör för närvarande, eller har tidigare tjänstgjort, i Försvarsmakten och har gärna arbetat några år som Sjukvårdare Avancerad.

Vi erbjuder en tjänst som Insatssjukvårdare där du är kontinuerligt tjänstgörande vid förbandet. Befattningens tyngdpunkt ligger på sjukvårdstjänsten och vi strävar efter att stärka din kompetens inom sjukvård inklusive din kliniska erfarenhet via praktik.

Om förbandet

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.

Världen är i ständig förändring. Dagens konflikter och möjligheter till informationsspridning kan ha stor påverkan utanför stridens arena. Att inneha kännedom om motståndarens intentioner, kapacitet och avsikt är av stor betydelse för att alltid ligga steget före och en viktig del i vårt arbete. Med ett brett spektra av funktioner och metoder stoppar 13. Säkerhetsbataljon säkerhetshotande verksamhet.

13. Säkerhetsbataljon verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka och kunna motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag. Förmågan att verka då det råder låg beredskap är ett framträdande drag för vårt förband.

Vi motverkar de fem huvudtyperna av säkerhetshot, såväl inom Sveriges gränser som utomlands:

· Kriminalitet

· Sabotage

· Subversion

· Underrättelseverksamhet

· Terrorism

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Insatssjukvårdaren ingår i en sjukvårdsgrupp tillsammans med tre andra Insatssjukvårdare, varav en är gruppchef, samt en specialistsjuksköterska. Gruppen har till uppgift att understödja bataljonens insatser med sjukvårdsberedskap. Sjukvårdsgruppen kan uppträda som en enhet eller delas upp och verka i flera riktningar. Enskild insatssjukvårdare kan dessutom tillföras en pluton eller patrull som exempelvis löser uppgift i otillgänglig terräng. Enskild insatssjukvårdare arbetar med delegerade medicinska arbetsuppgifter, läkemedelsbehandling och telemedicinskt stöd för att utföra bedömningar och behandlingar av sjukdomstillstånd och trauma.

Som kontinuerligt tjänstgörande insatssjukvårdare kommer du att utöver insatsverksamheten ingå i produktionsverksamheten där du både kommer utbildas och övas i din tjänst samt understödja vid utbildning av annan egen personal.

 

Kvalifikationer:

· Genomförd värnplikt eller GU med godkända betyg.

· Genomförd utbildning till Sjukvårdare Avancerad vid Sjukvårdsskolan K3.

· Körkortsbehörighet B.

· FM FysS kravnivå 3 (Fälttest 12:00 minuter, Multitest 175p)

 

Meriterande:

· Erfarenhet från säkerhets- eller underrättelseförband.

· Undersköterskeutbildning

· Erfarenhet av akutsjukvård

· Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB

· Gruppchefsutbildning

· Stridssjukvårdarinstruktör

 

Personliga egenskaper

Tjänsten kan komma att ställa stora krav på sjukvårdarens fysik och förmåga till stresshantering. Att möta patienter drabbade av sjukdom och skada kräver en god empati varav vi gärna ser att du har erfarenhet från liknande situationer. Vidare önskar vi att att du som sökande är en trygg och prestigelös individ med en fallenhet för att lösa uppkomna problem och en god förmåga till tempoväxling. Du trivs bra med att arbeta i såväl större grupper som enskilt och är serviceinriktad. Du är lyhörd och känner ett ansvar för både din egen och dina kollegors utveckling och välmående.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Anställningsprocessen

När ansökningstiden för ansökan har löpt ut kommer sökandes av intresse att kallas till tester vid Livgardet, Kungsängen. Testerna genomförs i perioden oktober-november 2022.

 

Övrigt

Tidsbegränsad anställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Kungsängen

Tillträde: Januari 2023

 

Upplysningar om befattningen Lt Fredrik Törnell, 08-584 540 00 Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

 

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Tomas Klasson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan skall innehålla CV & personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt minst två (2) refersenser angivna med telefonnummer samt mailadress.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 augusti 2022
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan