13.Säkerhetsbataljon söker Specialistsjuksköterska inom prehospital akutsjukvård, RO/T

Om tjänsten

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom prehospital akutsjukvård och önskar jobba med nationell insatsverksamhet.  

Du har några års erfarenhet från din roll som specialistsjuksköterska i ambulanssjukvården och dessutom en bakgrund i Försvarsmakten och dess sjukvårdssystem.  

Vi erbjuder tjänstgöring där du bibehåller merparten av din tjänstgöring (80%) hos din ordinarie arbetsgivare och på deltid (20%) tjänstgör vid förbandet där du genomför utbildning, övning samt nationella insatser. 

Om förbandet 

13.Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.

Världen är i ständig förändring. Dagens konflikter och möjligheter till informationsspridning kan ha stor påverkan utanför stridens arena. Att inneha kännedom om motståndarens intentioner, kapacitet och avsikt är av stor betydelse för att alltid ligga steget före och en viktig del i vårt arbete. Med ett brett spektra av funktioner och metoder stoppar 13. Säkerhetsbataljon säkerhetshotande verksamhet. 

13.Säkerhetsbataljon verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka och kunna motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag. Förmågan att verka då det råder låg beredskap är ett framträdande drag för vårt förband.

Vi motverkar de fem huvudtyperna av säkerhetshot, såväl inom Sveriges gränser som utomlands: 

 • Kriminalitet 
 • Sabotage 
 • Subversion 
 • Underrättelseverksamhet 
 • Terrorism 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Specialistsjuksköterskan ingår i en sjukvårdsgrupp tillsammans med tre insatssjukvårdare, varav en är gruppchef. Gruppen har till uppgift att understödja bataljonens insatser avseende sjukvårdsberedskap. Sjukvårdsgruppen kan uppträda som en enhet eller delas upp och verka i flera riktningar. Enskild gruppmedlem kan dessutom tillföras en pluton eller patrull som exempelvis löser uppgift i otillgänglig terräng. Insatssjuksköterskan är medicinskt ansvarig på gruppen och leder omhändertagandet av sjuka och skadade när denne är på plats. Vidare utgör insatssjuksköterskan ett medicinskt stöd för insatschefen och ett telemedicinskt stöd för insatssjukvårdare i de fall som dessa uppträder enskilt. 

Som tidvis tjänstgörande Insatssjuksköterska kommer du i regel ha en tjänstgöring på 20% men i perioder kan behovet öka. Arbetstidsförläggningen och din tillgänglighet kommer att dialogiseras med din civila arbetsgivare. Under din tjänstgöring kommer du dels ingå i bataljonens insatsverksamhet men också delta vid produktionsverksamheten, både som instruktör och som övad. 

Kvalifikationer: 

 • Genomförd värnplikt eller GMU med godkända betyg. 
 • Sjuksköterskelegitimation 
 • Specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot prehospital akutsjukvård. 
 • Minst två års yrkeserfarenhet som specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvården, kunskaperna skall vara aktuella. 
 • Körkortsbehörighet B. 
 • FM FysS kravnivå 3 (Fälttest 12:00 minuter, Multitest 175p) 

 Meriterande: 

 • Erfarenhet från säkerhets- eller underrättelseförband. 
 • Militär sjukvårdsutbildning (exempelvis stridssjukvårdare, Sjukvårdare, Sjukvårdare Avancerad). 
 • Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB 
 • Stridssjukvårdarinstruktör 

Personliga egenskaper 

Tjänsten ställer höga krav på insatssjuksköterskans fysik och förmåga till stresshantering. Vi önskar att att du som sökande är en trygg och prestigelös individ med en fallenhet för att lösa uppkomna problem och en god förmåga till tempoväxling. Du trivs bra med att arbeta i såväl större grupper som enskilt och är serviceinriktad. Du är lyhörd och känner ett ansvar för både din egen och dina kollegors utveckling och välmående. I din befattning kommer du att ansvara för utbildning och handledning av kollegor varvid du behöver besitta en god pedagogisk förmåga.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Anställningsprocessen 

När ansökningstiden för ansökan har löpt ut kommer sökandes av intresse att kallas till tester vid Livgardet, Kungsängen. Testerna genomförs i perioden oktober-november 2022. 

Övrigt 

Tillsvidareanställning, deltid 20%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 
Arbetsort: Kungsängen 
Tillträde: Januari 2023 

Upplysningar om befattningen 
Lt Fredrik Törnell, 08-584 540 00 
 
Information om rekryteringsprocessen 
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se 
 

Fackliga företrädare 
 

Kenneth Hartikainen OFR/S 

Stefan Morin OFR/O 

Johan Gillemyr SACO 

Tomas Klasson SEKO  

Samtliga nås via: 08-584 540 00 

 
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan skall innehålla CV & personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt minst två (2) refersenser angivna med telefonnummer samt mailadress.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 augusti 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan