Vi söker dig som är grundutbildad sjuksköterska och önskar jobba med nationell insatsverksamhet.
Du har en bakgrund inom Försvarsmakten och har dessutom en sjuksköterskeexamen. Erfarenhet som sjuksköterska är önskvärt men inget krav, erfarenhet från sjukvård inom försvarsmakten, t.ex. stridssjukvårdare eller sjukvårdare är meriterande.
Vi erbjuder en tjänstgöring där du på deltid ingår i förbandet som insatssjukvårdare och dels har en klinisk tjänstgöring som sjuksköterska för att stärka din sjuksköterskekompetens, kunna skaffa dig en specialistutbildning och på sikt kunna söka en tjänst som specialistsjuksköterska i Försvarsmakten. Den kliniska tjänstgöringen svarar du själv för.
Om förbandet
13.Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.
Världen är i ständig förändring. Dagens konflikter och möjligheter till informationsspridning kan ha stor påverkan utanför stridens arena. Att inneha kännedom om motståndarens intentioner, kapacitet och avsikt är av stor betydelse för att alltid ligga steget före och en viktig del i vårt arbete. Med ett brett spektra av funktioner och metoder stoppar 13. Säkerhetsbataljon säkerhetshotande verksamhet.
13.Säkerhetsbataljon verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka och kunna motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag. Förmågan att verka då det råder låg beredskap är ett framträdande drag för vårt förband.
Vi motverkar de fem huvudtyperna av säkerhetshot, såväl inom Sveriges gränser som utomlands:
- Kriminalitet
- Sabotage
- Subversion
- Underrättelseverksamhet
- Terrorism
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Insatssjukvårdaren ingår i en sjukvårdsgrupp tillsammans med tre andra insatssjukvårdare, varav en är gruppchef, samt en specialistsjuksköterska. Gruppen har till uppgift att understödja bataljonens insatser med sjukvårdsberedskap. Sjukvårdsgruppen kan uppträda som en enhet eller delas upp och verka i flera riktningar. Enskild insatssjukvårdare kan dessutom tillföras en pluton eller patrull som exempelvis löser uppgift i otillgänglig terräng. Insatssjukvårdare arbetar med delegerade medicinska arbetsuppgifter, läkemedelsbehandling och telemedicinskt stöd för att utföra bedömningar och behandlingar av sjukdomstillstånd och trauma.
Som insatssjukvårdare med sjuksköterskekompetens kommer du ha större befogenheter till, och ansvar för, egenhändiga bedömningar och behandlingar utav sjuka och skadade. Du kommer arbeta med telemedicinskt stöd från någon av bataljonens specialistsjuksköterskor eller av bataljonsläkaren.
Vi värdesätter din sjuksköterskekompetens och du kommer därför att förfoga över ca 50% arbetstid till att stärka denna. Utöver insatsverksamheten ingår du i produktionsverksamheten där du både kommer utbildas och övas i din tjänst samt understödja vid utbildning av annan egen personal. Arbetstidsförläggningen kommer att dialogiseras med din civila arbetsgivare.
Kvalifikationer:
- Genomförd värnplikt eller GMU med godkända betyg.
- Sjuksköterskelegitimation
- Körkortsbehörighet B.
- FM FysS kravnivå 3 (Fälttest 12:00 minuter, Multitest 175p)
Meriterande:
- Erfarenhet från säkerhets- eller underrättelseförband.
- Militär sjukvårdsutbildning (exempelvis stridssjukvårdare, Sjukvårdare, Sjukvårdare Avancerad).
- Erfarenhet av akutsjukvård
- Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB
- Stridssjukvårdarinstruktör
Personliga egenskaper
Tjänsten kan komma att ställa stora krav på sjukvårdarens fysik och förmåga till stresshantering. Att möta patienter drabbade av sjukdom och skada kräver en god empati varav vi gärna ser att du har erfarenhet från liknande situationer. Vidare önskar vi att du som sökande är en trygg och prestigelös individ med en fallenhet för att lösa uppkomna problem och en god förmåga till tempoväxling. Du trivs bra med att arbeta i såväl större grupper som enskilt och är serviceinriktad. Du är lyhörd och känner ett ansvar för både din egen och dina kollegors utveckling och välmående.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Anställningsprocessen
När ansökningstiden för ansökan har löpt ut kommer sökandes av intresse att kallas till tester vid Livgardet, Kungsängen. Testerna genomförs i perioden oktober-november 2022.
Övrigt
Tidsbegränsad anställning, deltid alt visstid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Arbetsort Kungsängen
Tillträde: Januari 2023
Upplysningar om befattningen
Lt Fredrik Törnell, 08-584 540 00
Information om rekryteringsprocessen
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se
Fackliga företrädare
Kenneth Hartikainen OFR/S
Stefan Morin OFR/O
Johan Gillemyr SACO
Tomas Klasson SEKO
Samtliga nås via: 08-584 540 00
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan skall innehålla CV & personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt minst två (2) refersenser angivna med telefonnummer samt mailadress.