Swedec söker handläggare EOD-materiel

Om tjänsten

Om enheten
Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum (Swedec) är ett kompetenscentrum inom ammunition-och minröjning samt avancerat sök. Som handläggare EOD-materiel tillhör du utvecklingsenheten vid Swedec.

Är du specialistofficer och har kompetens och erfarenhet inom EOD-området och vill arbeta med att utveckla ammunitions- och minröjningsverksamheten 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innefattar att utarbeta målsättningsunderlag samt att genomföra test- och försöksverksamhet avseende materiel inom EOD-området. Du kommer bland annat stödjaFMV med pågående och framtida materielprojekt samt genomföra uppföljning av materiel i bruk på systemnivå. Som handläggare EOD-materiel är du materielföreträdare för minspanings-, minröj-, CMD- och BCMD-materiel.

Kvalifikationer:

 • God förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera arbete
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Inneha mycket goda tekniska kunskaper och teknisk förståelse i kombination med god användarerfarenhet från am- minröjningsmateriel
 • OR 7 alt. OR 8


Meriterande:

 • Amröjledare CMD
 • Erfarenhet internationell tjänstgöring inom funktionen EOD

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som handläggare EOD-materiel är du handlingskraftig och tar ett stort personligt ansvar. Du har social kompetens och pedagogisk förmåga. Rollen kräver att du har en god samarbetsförmåga. Du bör trivas både med att arbeta självständigt i egna projekt, och att arbeta i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Eksjö
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef, major Per-Henrik Åberg, 070-627 28 50, per-henrik.aberg@mil.se.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Maria Bydén: 073-710 70 89, maria.byden@mil.se

Fackliga företrädare nås via växel: 0381-180 00

OFRO: Johan Lönnefelt
SACO: Joel Lundgren
OFRS Försvarsförbundet: Carola Blomdahl
SEKO: Helena Skoglund

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samtansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juli 2022
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan