13.Säkerhetsbataljon söker utbildade hundförare till 131. Säkerhetsskavdron

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.

Världen är i ständig förändring. Dagens konflikter och möjligheter till informationsspridning kan ha stor påverkan utanför stridens arena. Att inneha kännedom om motståndarens intentioner, kapacitet och avsikt är av stor betydelse för att alltid ligga steget före och en viktig del i vårt arbete. Med ett brett spektra av funktioner och metoder stoppar 13. Säkerhetsbataljon säkerhetshotande verksamhet. 

13. Säkerhetsbataljon verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka och kunna motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag. Förmågan att verka då det råder låg beredskap är ett framträdande drag för vårt förband.

Vi övas för att hantera de fem huvudtyperna av säkerhetshot, såväl inom Sveriges gränser som utomlands: 

 • Kriminalitet 
 • Sabotage 
 • Subversion 
 • Underrättelseverksamhet 
 • Terrorism 

 
131.Säkerhetsskvadron söker utbildade hundförare till hundgruppen 

13.Säkerhetsbataljon leder, samordnar och utvecklar underrättelse- och säkerhetstjänst. Bataljonen består av en bataljonstab, som innefattar sektioner med inriktning på personaltjänst, underrättelsetjänst, genomförande, logistik, planering och samband/ledning. En säkerhetsskvadron mark som består av en skvadronsstab, tre säkerhetsplutoner varav en i Uppsala, en spaningspluton samt en stab- och trosspluton. Ett säkerhetskompani sjö som är förlagda vid Amfibieregementet i Göteborg. Samt en funktionsskvadron som består av en kriminalteknisksäkerhetsunderättelsepluton, en fältsäkerhetspluton och en närskyddspluton.  

Som hundförare på 131.Säkerhetsskvadron kommer du ingå i hundgruppen. Hundgruppen är en stödfunktion till övriga sensorer på förbandet. 

Som ekipage kommer du och din hund jobba i många komplexa miljöer där det ställs höga krav på er förmåga. Som hundförare på 131.Säkerhetsskvadron kommer du att ha mycket goda förutsättningar att utvecklas tillsammans med din hund. 

Du kommer att jobba operativt med din hund på olika insatser runt om i landet. 

Vi söker dig som har arbetat i ett antal år med din hund och känner dig trygg i din roll som hundförare och vill utvecklas vidare i en operativ kontext. Du kommer att tjänstgöra på ett förband som förväntas lösa uppgift året om under dygnets alla timmar. 

Formella krav: 

 • Hundförarutbildning inom Försvarsmakten eller annan myndighet 
 • Körkort B 

 Meriterande: 

 • Behörighetsprövat ekipage 
 • Kombi hund 
 • Militärpolisutbildning 
 • Förarbevis LPTGB 

Personliga egenskaper 

 • En befattning hos oss ställer krav på god samarbetsförmåga och social kompetens. Då arbetstempot ofta är högt förutsätter det att du har en hög stresstålighet och uthållighet.  
 • Arbetet innebär hantering av sekretessklassificerad information vilket ställer krav på att du är ansvarsfull och har hög personlig integritet.  
 • Du är initiativtagande och engagerad med god förmåga att självständigt planera och lösa uppgifter som kan sträcka sig över tid.  
 • Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. 

 
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Övrigt 

Sökande som anses lämplig kommer att kallas till tester inför eventuell anställning. Testerna innefattar 2 dygn och kommer att genomföras i fältförhållanden. 

Anställningsform: GSS/K - Tidsbegränsad anställning med 6 månaders provanställning 
Arbetsort: Kungsängen 
Befattningen tillsätts enligt överenskommelse. 

Information om lediga befattningar 
Karl Backlund 070-848 14 32 eller lg-13sakbat-314sakpluton@mil.se 

Märk mailet ”Rekrytering 13. Säkerhetsbataljon 
 
Information om rekryteringsprocessen 
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13Sakbat-rekrytering@mil.se 
 

Fackliga företrädare 
Kenneth Hartikainen OFR/S 

Stefan Morin OFR/O 

Johan Gillemyr SACO 

Tomas Klasson SEKO  

Samtliga nås via: 08-584 540 00 

 
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för en befattning hos oss. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 augusti 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan