Kommunikatör till Dalregementet i Falun

Om tjänsten

 

Är du kommunikatör och söker arbete i en omväxlande miljö i tillväxt? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad,- välkommen med din ansökan!

Förbandet Dalregementet

Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. I Falun etableras det lätta infanteriet som under kommande år verkar som utbildningsplattform av värnpliktiga.

Vi ser att rollen som kommunikatör är ett mycket viktigt uppdrag för återetablerandet av Dalregementet. Därför söker vi nu en kommunikatör till Dalregementets kommunikationsavdelning i Falun.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer du att jobba med hela bredden av uppgifter som normalt förekommer på en kommunikationsavdelning. En betydande del av arbetet består av att självständigt ta fram och bearbeta information till alla våra kanaler. Som myndighet har vi ett stort ansvar att vara tillgängliga för media och allmänhet och du förväntas vara med och arbeta proaktivt med målgrupperna för att skapa förståelse för vår verksamhet. Den militära övningsverksamheten är en av våra prioriterade uppgifter och det är viktigt att du kan delta i dessa i syfte att sprida kunskap om dem.

Vi kan erbjuda dig en rolig tjänst med stort eget ansvar och möjlighet att utvecklas som både kommunikatör och människa.

 

Kvalifikationer

 • Du har en utbildning inom kommunikation eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Du är en god skribent
 • Du kan hantera de kanaler och verktyg som vi använder
 • B-körkort

Meriter

 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta operativt som kommunikatör
 • Relevant arbetslivserfarenhet från statlig myndighet
 • Vana att fotografera
 • Erfarenhet av att filma och redigera inslag med mobil
 • Kunskap i Episerver, SharePoint, Photoshop, InDesign, Adobe Premiere Elements, iMovie och Clipsk
 • Vana av att arbeta med sociala medier

 

Personliga egenskaper

Dalregementet präglas av prestigelöshet, öppenhet och ödmjukhet, tillit och gemenskap, - egenskaper vi även söker i dig. Du är också en drivande person som är beredd på att ta stort eget ansvar, hugga i där det behövs och arbeta självständigt. Vi utgår från att du är en hjälpsam lagspelare och har lätt för att knyta kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort Falun. Tillträde enligt överenskommelse. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Arbetstid: 40 timmar/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av
Kommunikationschef Agnes Hejll, 070-790 26 18

Fackliga representanter: Kontaktas via växeln 08-788 75 00
OFR/O           Stefan Morin

OFR/S            Kenneth Hartikainen

SACO             Johan Gillemyr

SEKO             Thomas Klasson

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 21 augusti 2022.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juli 2022
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Dalregementet - I 13
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan