Personalbefäl till Skaraborgs flygflottilj

Om tjänsten

 


Är du intresserad av att arbeta med personalfrågor på F 7? Vi söker dig som vill jobba som Personalbefäl och som söker ett omväxlande arbete.

Om Flottiljstaben
Som personalbefäl är du placerad vid flottiljstabens A1-funktion/HR-avdelning. Avdelningen består av 20 medarbetare. Avdelningens arbetsområde omfattar både strategisk och operativ personaltjänst. Vi jobbar bl.a. med bemanning, lönebildning, personalförsörjning, attraktion, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, personalutveckling och friskvård. Flottiljstaben består i övrigt av avdelningar med uppgifter inom logistik, säkerhetstjänst, planering- och genomförande, samband m. fl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som personalbefäl är du ansvarig för att fördela samt synkronisera avdelningens inkomna ärenden, både internt avdelningen och externt mot förbandets övriga enheter. Befattningen innebär vidare att vara förbandets handläggare för reservofficerare, sammanhålla beredning och koordinering av till förbandet tilldelade bemanningsuppdrag och instruktörsförstärkningar, vid en internationell insats stödja med insats administration samt vid behov vara delaktig i övriga eventuellt uppkomna uppgifter inom avdelningen. I din roll som personalbefäl är du en arbetsgivarföreträdare.

KRAV

Kvalifikationer

 • Anställd i Försvarsmakten med kontinuerlig tjänstgöring.
 • Godkänd yrkesofficersutbildning.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
 • Förtrogen med Försvarsmaktens stabsmetodik.
 • Körkort B för manuell växellåda.
 • Svenskt medborgarskap.

Personliga egenskaper 
Som person är du drivande, initiativtagande, organiserad och strukturerad i ditt arbete. För att trivas i rollen är du social och har lätt för att samarbeta. Då det tidvis är hög arbetsbelastning krävs att du är flexibel och stresstålig.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

MERITERANDE

 • Utbildning inom HR området alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Förtrogen med FM HR processer.
 • Erfarenhet av personaltjänst IMI och krigspersonaltjänst.
 • Chefserfarenhet.

Övrigt
Anställningsform: militär befattning, OR 7.
Sysselsättningsgrad: heltid.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. 
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Personalchef Anna Hanses Moback, tfn 0510 – 47 71 17, anna.moback@mil.se 
Stf Personalchef Johan Crona, tfn 0510 – 47 72 09, johan.crona@mil.se 

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400,
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08,
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63,
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan