Ekonomiassistent till Marinstaben

Om tjänsten

EKONOMIASSISTENT TILL MARINSTABEN

Marinstaben är ett marint ledningsförband lokaliserat på Muskö utanför Nynäshamn. Marinstaben utövar en sammanhållen ledning av de marina förbanden vilket omfattar all utbildning, övning samt operationer med marina förband.

Marinstaben söker en ekonomiassistent som vill vara navet i redovisningen för Marinstaben.

Befattningen är placerad vid Marinstabens stabsavdelning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent ingår du i stabsavdelning och kommer under ekonomichefen hantera redovisningsuppgifter med Marinstabens ekonomi.

 Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

·         Fakturahantering – leverantörs- resp kundfakturor

·         Inköp

·         Ekonomisk intern kontroll

Du kommer arbeta med arbetsuppgifterna över hela Marinstaben och detta innebär att stödja chefer och medarbetare i rätt hantering. Det dagliga arbetet sker i affärs-/ekonomisystemet SAP (PRIO).

 

 Kvalifikationer

·         Gymnasieutbildning inom området eller annan relevant utbildning/erfarenhet som av Marinstaben bedöms likvärdig.

·         Flera års erfarenhet som ekonomiassistent inom fakturahantering och redovisning

·         Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel

 

Meriterande

·         Tidigare erfarenhet inom Försvarsmakten

·         Erfarenhet av ekonomiarbetet i myndighet

·         Erfarenhet av systemet PRIO/SAP

·         B-körkort

 

 Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs det att du har mycket god samarbetsförmåga och har ett prestigelöst förhållningssätt till dina kollegor och dina arbetsuppgifter.

Vi tror att du är lyhörd, tydlig, snabb och engagerad med god analytisk förmåga som är beredd att ta ett stort ansvar som stabsmedlem, vilket kan innebära att även lösa andra ställda uppgifter utanför ditt professionsområde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Anställningen kräver godkänd registerkontroll. Befattningen är placerad vid Marinstaben, arbetsstället är Muskö.

 Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för stabsavdelningen Jens Ribestrand, tfn 070-549 99 88,

e-post jens.ribestrand@mil.se.

Fackliga representanter

SACO-S       Dick Berzén

OFR/S         Björn Engren

OFR/O         Erik Tollin

SEKO           Anders Rydberg

Kontakt med samtliga via FM växel 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31 . Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format). 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 augusti 2022
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Marinstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan