FömedC söker Stabsofficer med inriktning Utbildning (OF 3)

Om tjänsten

Vi välkomnar sökande från samtliga stridskrafter och försvarsgrenar.

Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin, FSS är en Försvarsmaktsgemensam resurs som genomför utbildningar och övningar inom försvarsmedicin under ytan, på ytan, på marken och i luften.

 Vi utvecklar och utökar kursverksamheten och söker Stabsofficer med inriktning utbildning.

Du kommer erbjudas kompetensutveckling inom funktionen försvarsmedicin.

Befattningen är placerad på Utbildningsavdelningen som planerar, genomför och utvärderar kurser och utbildningar samt kvalitetssäkrar de försvarsmedicinska utbildningar som genomförs på övriga förband.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar planering, genomförande, kvalitetssäkring och utvärdering av kurser och utbildningar. Du kommer verka som kurschef, kursansvarig och instruktör vid våra kurser. Du kan leda arbetsgrupper/projekt inom ramen för utveckling av befintliga och framtagande av nya kurser.

Arbetet omfattar även att stödja med fackkompetens samt att vara förbands- eller specialistinstruktör sjukvård (FBI/ SPI SJV) vid försvarsmaktens övningar.

Kvalifikationer

 • OF 3
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda projekt/utvecklingsprojekt och/eller utbildningar.
 • Erfarenhet av övningsplanering /utvärdering av kurser/utbildningar/övningar.
 • Kunskap/förståelse för Försvarsmaktens sjukvårdssystem, sjukvårdstaktik och sjukvårdsledning.
 • God förståelse att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har hög arbetskapacitet, en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp och skapa goda relationer. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.

Du kommer arbeta tillsammans med flera yrkeskategorier. Officerare, läkare, sjuksköterskor och veterinärer för att nämna några, varför du behöver ha lätt att samarbeta med andra och förstå olika behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Göteborg
Tjänsten omfattar resor
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
C UtbA Patrik Bruze patrik.bruze@mil.se  (OBS nåbar från den 15 augusti)

Information om rekryteringsprocessen

Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har några frågor om processen; fomedc-hr@mil.se.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, forsvarsforbundet-f7@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
SACO, sacostyr-fomedc@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se 

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juli 2022
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-09-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan