Planeringsofficer till FMTIS GE väst

Om tjänsten

Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS söker Planeringsofficer med placering vid Genomförandeenhet Väst Stab med arbetsort Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som planeringsofficer är din huvudsakliga uppgift att utgöra planeringsfunktionen på både kort och lång sikt (motsv. S3/S5) inom GE VÄST nyetablerade stab. Befattningen lyder under GE VÄST stabschef, men kommer även arbeta nära enhets- och stf enhetschef i andra frågor. T ex mobiliserings-, krigsförbands- och övningsplanering.

Då detta är en ny funktion och ett led i att utforma ett robustare insatsförband kan även andra uppgifter förekomma beroende på Din bakgrund och erfarenhet.

GE VÄST ambition att utvecklas som del av krigsförbandet FMTIS gör att vi gärna ser att yrkesofficerare med erfarenhet från olika områden söker tjänsten.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dessa. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan under arbetstid
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OF 2 eller OR7
 • Körkort – lägst B

Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens insats-, beredskaps- och mobiliseringssystem
 • Erfarenhet av stabstjänst
 • Erfarenhet från krigsförbandsutveckling och krigsplanläggning

Personliga egenskaper

Då arbetet innehåller uppgifter som genomförs självständigt eller i grupp är det viktigt att du är öppen, social och har lätt att samarbeta med andra, samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är stresstålig, strukturerad och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende.

Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt kapitel 3 i säkerhetsskyddslagen.

Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, vilket också ställer krav på en god fysik.

Arbetet medför även krav på resor i tjänsten.

Upplysningar om tjänsten

Upplysningar om tjänsten lämnas av Enhetschef Fredrik Persson, 076-649 29 13 (Ej tillgänglig v. 231) alternativt Stabschef Anette Karlsson, 070-887 00 90 (Ej tillgänglig v. 234).

Fackliga representanter:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Mats Felix

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juli 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan