Information Management officer (IMO)

Om tjänsten

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och leder produktionen av arméns ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.


Befattningen erbjuder
Du får vara med och utveckla den relativt nyetablerade organisationsenheten Arméstaben avseende informationshantering i fred, kris och krig. Du får ansvara för att skapa förutsättningar för att ge arméns högsta ledning det informationsbehov den behöver.

Om enheten
Vid Arméstaben finns fyra avdelningar med olika ansvarsområden. En av dessa är Stabsavdelningen med funktionerna Chefsstöd, Säkerhet, Expedition, HR, Internationella relationer, Kommunikation, IMO, IT och Ekonomi. Stabsavdelningen fungerar som stöd till arméledningen, arméstabens ledning samt stabens övriga avdelningar. Tjänsten som IMO innebär att du är placerad direkt under chefen för Stabsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Övergripande ansvar, under chefen för Arméstaben, för att strukturera informationshanteringen inom staben - metodmässigt, presentationsmässigt och tekniskt.

 • Samordna verksamhetsregler och behörigheter inom informationsområdet.
 • Koordinera verksamhet och befattningshavare inom IT-området.
 • I samverkan med bl. a. expeditionen, IT-säkerhetschef och signalskyddschef, upprätthålla informationssäkerhet inom staben.
 • I samverkan med Ledningssystemchefen strukturera informationshantering i gränsytor mot direkt underställda chefer, sidoordnade chefer och högre chefer.

Till arbetsuppgifterna hör också att ge service och stöd till andra genom personliga möten, utbildning och genom administrativa stödsystem.


Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom relevant område t.ex. informationshantering, administration alternativt minst tre års relevant arbetslivserfarenhet inom dessa eller angränsande områden.
 • Utbildning i och/eller erfarenhet av Microsoft Sharepoint
 • Mycket god datorvana och erfarenhet av arbete med informationsflöden i olika kommunikationssystem.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska


Meriterande

 • Tidigare arbete med FM ledningssystem inom systemledning/informationsledning eller motsvarande roll (exempelvis SWECCIS och ISUS)
 • Tidigare befattning inom stabstjänst på brigad/militärregion/försvarsgren eller högre nivå inom Försvarsmakten?
 • Erfarenhet från att strukturera webbsidor i Sharepoint
 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet och signalskydd
 • Grundläggande militär utbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att samarbeta i arbetslag som är beroende av varandra för att leverera effekt. Du identifierar verksamhetens behov, lämnar konstruktiva förslag utifrån egen kompetens och erfarenhet, men har också förmågan att anpassa dig efter fattade beslut. Du kan arbeta självständigt, se behov av utveckling, och förankra dina förslag/instruktioner hos de som ska följa dem.
Du är strukturerad och kan skapa ordning och reda. Du kan hitta lösningar och arbetssätt som underlättar för andra att få tillgång till rätt information för att lösa sitt jobb. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil tills vidare befattning, som inleds med provanställning för dig som idag inte är anställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid

Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Januari 2023 eller tidigare  enligt överenskommet

För upplysningar om befattningen kontakta:
Övlt Andreas Johansson, chef stabsavdelningen

andreas.l.johansson@mil.se

 


Fackliga företrädare
(Nås via telefon 0171-157000)
AST OF: Tomas Lahti

OFR/S: Claus Dehlin

AST Saco-S: Patrik Fundin

SEKO: Christian Hedberg


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev som bifogas ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juli 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan