HR-generalister till Luftvärnsregementet

Om tjänsten

Luftvärnsregementet befinner sig i en fas av tillväxt och utveckling. Ta chansen att vara med på vår spännande resa och sök tjänsterna som HR-generalist hos oss. 

OM TJÄNSTEN
Är du en person som trivs i en roll där du får stödja andra? Vill du ha ett stimulerande arbete där varje dag kan se olika ut? Då kan detta vara tjänsten för dig!
Här välkomnas du till en avdelning med högt tempo och härlig teamkänsla. Tillsammans arbetar vi med att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö där medarbetare trivs.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Till HR-avdelningen på Lv 6 söker vi nu två HR-generalister. Som HR-generalist vid Luftvärnsregementet arbetar du i en självgående och administrativ roll. Ditt arbete kommer vara av skiftande karaktär där dina huvudsakliga uppgifter är att ge stöd och utbildning till chefer och medarbetare inom olika HR-frågor. Du kommer även som stabsmedelem i Lv 6 stab erhålla andra uppgifter och delta i stabens övriga verksamhet. 

I din roll kommer du också tillsammans med HR-chef och övriga kollegor på HR arbeta med att effektivisera och utveckla nya och befintliga arbetsmetoder och processer. Möjlighet kommer finnas att utefter kompetens och intresse till del forma din roll och dess arbetsuppgifter. En av tjänsterna kommer inriktas mot en bredare och mer strategisk roll inom HR. 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är ansvarsfull och noggrann. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att prioritera och följa upp ställda uppgifter. Du kommer att ha stort eget ansvar vilket kräver att du är driven, kan ta egna initiativ och verkar för utveckling och förbättring inom ditt arbetsområde.

Vidare ser vi att du är en lösningsorienterad person med förmåga att se saker i ett större sammanhang. 

Då du i ditt dagliga arbete kommer att stödja såväl chefer som medarbetare önskar vi att du har ett konsultativt förhållningssätt, är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

KVALIFIKATIONER  

 • Akademisk utbildning inom Human Resources eller motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av brett HR-arbete
 • God administrativ förmåga
 • Goda kunskaper i Officepaketet

MERITERANDE  

 • Arbetat i Försvarsmakten och/eller genomfört militär grundutbildning
 • Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av att ha arbetat i affärssystemet SAP eller i vårt IT-stöd för dokument- och ärendehantering (VIDAR)
 • Goda kunskaper om lagar och regler inom arbetsrätt
 • B-körkort

ÖVRIG INFORMATION
Befattningen är en civil tjänst. Anställningen är en tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN KAN LÄMNAS AV
Marie Andersson, HR-chef marie.andersson@mil.se
Malin Petersson, HR-generalist malin.x.petersson@mil.se

Fackliga företrädare:
Saco: Patrik Hansén
SEKO: Jörgen Stehn
OFR/S: Senadin Sela
OFR/O: Mikael Borgqvist

Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00 

Svarstider kan dröja med anledning av semesterperiod. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juli 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan