1.Tungtransportkompaniet söker kvartermästare

Om tjänsten

1.Tungtransportkompaniet söker kvartermästare

Vill du ha stor frihet under ansvar med mycket varierande arbetsuppgifter och ha hela Sverige som arbetsplats? Vårt kompani kännetecknas av stor professionalism i transporttjänsten för såväl soldater som officerare. Kompaniet eller enskilda grupper förväntas självständigt kunna lösa sina uppgifter över hela riket. För att åstadkomma detta krävs det att alla nivåer kan tillämpa en hög grad av uppdragstaktik.

1.Tungtransportkompaniet är Arméns resurs för att genomföra operativa och taktiska transporter på väg. Kompaniets uppgift är att transportera förband med fordon och materiel som är tyngre och bredare än vad som vanligtvis transporteras på väg, ofta Stridsvagn 122 och Stridsfordon 90. Transportuppdragen sker både i Sverige och i andra länder som stöd till enheter inom Försvarsmakten eller enheter som ingår i insatser där Sverige deltar.

Som kvartermästare vid ett fristående kompanie krävs det att du självständigt driver ditt arbete framåt, är lösningsorienterad, framsynt och väl förtrogen med försvarsmaktensk logistiska rutiner.

Kompaniet uppträder ofta med enskilda plutoner och grupper på stora ytor och under lång tid. Enheterna har hög förmåga att agera autonomt såväl under fredstid som vid insats i områden med viss konfliktnivå och hotbild. Detta ställer krav god planering av logistiken.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och leda det logistiska arbetet med krigsförbandet.
Stödja GU och övrig utbildning med logistik

Kvalifikationer
• Godkänd militär grundutbildning och officersutbildning SOU/OP.
• Fysiska krav: Multitest 175p och Fälttest 13:30 min
• B-körkort
• Nivå/ Befattning OR 6-7

Meriterande
• C eller CE körkort
• Förarbevis tung lastbil med släp eller tung lastbil med påhängsvagn.
• Erfarenhet av att arbeta i SAPGUI, bekant med SOR- processen

Personliga egenskaper
• Hög arbetskapacitet då arbetet ofta sker under längre tid och med tidspress.
• Utåtriktad samt lätt att samarbeta med andra människor då all verksamhet med eller för andra.
• Tillämpar föregångsmannaskap och Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övriga upplysningar
• Anställningsformen är en tillsvidare anställning med kontinuerlig tjänstgöring. Provanställning om 6 månader tillämpas vid nyanställning.
• Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar samt resor.
• Arbetsort: Skövde
• Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdatum: 2023-01-01

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Fj Joakim Estving
Kompanichef
1.Tungtransportkompaniet
Tel: 0500-465000
Joakim.estving@mil.se

Fackliga representanter:
Karl Unde, OFR/O
0500-465000

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-01 Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. Intervjuer kommer ske löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 juli 2022
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan