Jobbar du med IT och vill bidra till ett säkrare Sverige?

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta i skärningspunkten mellan teknik och organisation och som gärna löser verksamhetsproblem med hjälp av modern teknik. Tillsammans med engagerade och kunniga kollegor bidrar du till att digitalisera en av Sveriges främsta kunskapsorganisationer, den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must).

Vilka är vi?
Must är en kunskapsorganisation där vår främsta tillgång är medarbetarna. De som jobbar vid Must är till största del civila experter inom olika kompetensområden och kan beskrivas med ord som engagerade, kunniga, nyfikna, fokuserade och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre och för att vi även i fortsättningen ska kunna lösa våra uppgifter med hög kvalitet.

Vi söker medarbetare inom flera olika områden inom IT, bland annat: 

 • Systemarkitektur
 • Infrastruktur och nät
 • Virtualisering, moln och lagring
 • Integrationslösningar och mikrotjänster
 • Säkerhet, certifikathantering, logganalys

Om jobbet
Som en del av Musts satsning på digitalisering kommer du att utgöra den strategiska pusselbiten mellan IT och verksamhet vid kontoret för informationshantering. På en övergripande nivå innebär ditt arbete att förenkla det komplexa. Våra lösningar är baserade på såväl kommersiella produkter som egenutvecklade tjänster, med flertalet integrationer mot olika informationssystem. Din utmaning blir att sy ihop en komplex miljö med flera rörliga delar och höga krav på säkerhet, tillgänglighet och prestanda. Vi söker därför dig som är analytisk med förmåga att både konceptualisera och konkretisera tekniska lösningar.

Kvalifikationer

 • En akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete som specialist inom informationsteknik inom några av ovan nämnda områden.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska.

Vårt erbjudande till dig

 • Att få utveckla morgondagens digitala tjänster för en av Sveriges viktigaste kunskapsorganisationer.
 • Ett meningsfullt arbete där du arbetar inom en efterfrågad och prioriterad funktion och blir delaktig i att fatta de stora besluten.
 • Mycket goda möjligheter till såväl kompetensutveckling som friskvård (träning tre timmar i veckan på arbetstid).
 • En trygg anställning hos en arbetsgivare som värderar balans mellan arbete och allt annat viktigt i livet.

Ditt arbetslag
Du kommer ingå i ett team som stödjer och effektiviserar arbetet med dataanalys inom Must. Vid systersektioner inom kontoret för informationshantering finns en bredd av kompetens som du kommer att samarbeta mer för att lösa viktiga problem. Arbetslaget består av kollegor med olika tvärfunktionella kompetenser, inom mjuk- och hårdvara, nätverk, säkerhet m.m. Vi arbetar integrerat tillsammans med kollegor från övriga delar av Must för att tillsammans stödja och effektivisera verksamhetens behov av moderna IT-lösningar.

Våra förväntningar på dig
Vi tror att du som person är analytisk, strukturerad och självgående med förmåga att ha ett övergripande perspektiv, men samtidigt kunna se detaljerna. Det är viktigt att du bidrar med servicevilja och ett öppet sinne för att dela och ta emot kunskap och erfarenheter. Vi arbetar i en händelsestyrd verksamhet vilket gör att du behöver vara flexibel och ha förmåga att växla mellan planerade och snabbt uppkomna uppgifter. Vidare har du en god samarbetsförmåga och intresse samt vilja att ta ansvar för utveckling och även ta ansvar för din personliga utveckling inom ämnesområdet. Eftersom vi ofta arbetar i team är det viktigt att du trivs med att lösa analytiska problem i grupp och att du har god social förmåga.

Intresseanmälan
Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för någon av våra tjänster. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad. Frågor om befattningar eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”IT - IHK” i ämnesraden.

Din intresseanmälan ska vara skriven på svenska och innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar vad som gör dig lämplig för någon av tjänsterna.

Övrigt
Tjänsterna erbjuds som tillsvidareanställning med Stockholm som arbetsort. Tjänsteresor inom och utom landet kan dock förekomma. I rekryteringsprocessen läggs stor vikt på personlig lämplighet och slutkandidater får därför även genomföra arbetspsykologiska tester.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow (Saco-S), Björn Blomberg (OFR/O), Katarina Kruse (SEKO), samt Maria Ekelund (OFR/S). De nås via 08-788 75 00 (växel). 

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan