FUNKTIONSANSVARIG EKONOMICHEF TILL FÖRSVARSMAKTENS HR CENTRUM

Om tjänsten

 

Om tjänsten
Vill du vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare och bidra till starkare försvar?

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att arbeta med hela FM HRCs ekonomi. Förbandet Försvarsmaktens HR centrum (FM HRC) är Försvarsmaktens centrala stöd inom HR. Du kommer ingå i FM HRC:s avdelning vars främsta uppgift är att planera, och genomföra och följa upp samt bedriva ekonomiarbete på förbandet. Din roll som ekonomichef innebär att du ingår stabens ledningsgrupp, men du har inte personalansvar utan samordnar arbetet inom ekonomi tillsammans med dina två ekonomihandläggare. Avdelningen består av tre medarbetare på plan, tre medarbetare på genomförande samt tre medarbetare på ekonomi.

Arbetsuppgifter 
Som ekonomichef ingår du i staben och kommer leda, fördela, samordna och utveckla arbetet inom ekonomiområdet. Du ansvarar bland annat för ekonomisk planering och uppföljning, rapportering samt ekonomiadministration. Du arbetar med redovisning/internkontroll och övergripande resultat. Likaså budgeteringsprocessen, prognostisering och analysarbete. Återrapportering genom månads-, kvartals och årsrapporter, i stödsystem PRIO (SAP). Du kommer jobba både strategiskt med det ekonomiska helhetsperspektivet samtidigt som du är operativ och kan gå ner på detaljnivå för att bättre förstå utvecklingsbehov och driva verksamheten framåt. Du informerar och utbildar i ekonomifrågor till cheferna på förbandet. I större ekonomiska frågor samarbetar du med Försvarsmaktens högkvarter.

Kvalifikationer

 • Civilekonom eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
 • Stor vana av att arbeta i ekonomiska processer
 • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
 • Identifierade ledaregenskaper

Personliga egenskaper
Du arbetar bra med andra människor, både som lagspelare och som ledare och har lätt att skapa kontaktytor inom organisationen. Du är bra på att kommunicera tydligt och på att motivera för att uppnå gemensamma mål. Du har också god vana att fördela arbetsuppgifter så att din medarbetares kompetens används och utvecklas på ett bra sätt. Som person är du ansvarsfull, trygg och stabil. Du hanterar förändringsarbete och ändrade förutsättningar med ett strukturerat och målinriktat arbetssätt. Du har analytisk förmåga och ett stort intresse för uppföljning av verksamhet. Rätt person tänker strategiskt och har ett brett och övergripande förbandsperspektiv på frågor. Slutligen har du en attityd i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av ekonomiarbete på myndighet
 • Tidigare erfarenhet inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av systemet PRIO/SAP

Upplysningar:

 Om tjänsten: Avdelningschef Gen/Plan/Ek, Johan Sundh.

Om rekryteringen: HR-specialist Marjut Thelin

Fackliga representanter:
SACO; Camilla Robertsson, SEKO;  Åsa Karlsson, OFRS; Kjell Tetzlaff och OFRO; Arne Nilsson.

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning 
Arbetsort: Stockholm 
Tillträde: snarast enligt ök. 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan