Kansliadministratör

Om tjänsten

 

Försvarsmaktens HR-centrum söker en administratör till Pliktrådets kansli. Vi tror att du som är positiv, flexibel och ungdomlig i sinnet kan passa som kansliadministratör. Tjänsten är öppen både för sökande som är i början av sin karriär, eller har arbetat med administration en tid – huvudsaken är att tycker att det är roligt att arbeta i en servicefunktion.

Befattningen erbjuder

I år kommer närmare 6 000 kvinnor och män genomföra grundutbildning inom Försvarsmakten. Pliktrådet bevakar och arbetar för att främja goda utbildningsförhållanden. Till sin hjälp har de ett kansli som stödjer både planering och genomförande av verksamheten. Du kommer arbeta tillsammans med Pliktrådet som är mycket engagerade i alla frågor som rör värnpliktiga. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara administrativa, men det finns goda möjligheter att arbeta tillsammans med Pliktrådets ledamöter i projekt som du själv tycker är intressanta.

Om enheten

Pliktrådets kansli består av kanslichef och kansliadministratör, tillsammans stöttar de Pliktrådets fem ledamöter. Pliktrådets syfte är att på central nivå bedriva medinflytande för totalförsvarspliktiga under grundutbildning. Det sker genom att utvärdera och utveckla Försvarsmaktens grundutbildning och i förlängningen Sveriges militära förmåga, genom att tillvarata de värnpliktigas perspektiv på hur arbetet utvecklas. I framtiden kan detta syfte även komma att omfatta samma verksamhet inom ramen för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Försvarsmakten befinner sig i en tillväxtfas, vilket innebär både utmaningar och möjligheter att gå vidare inom myndigheten. Förutom intressanta arbetsuppgifter, möjlighet till kompetensutveckling och vidare utveckling inom Försvarsmakten erbjuds många uppskattade förmåner, däribland möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett långsiktigt intresse för denna tjänst och som trivs med att arbeta i såväl grupp som självständigt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat samordning av dokumentationsrutiner, reseadministration, inköp och planering och genomförande av interna och mindre externa projekt. Du kommer även att hjälpa kanslichefen med interna organisationsutvecklingsprojekt och med att administrera, planera, genomföra och utvärdera större evenemang. Vidare kommer du att förbereda och sköta protokollföring under interna möten. I framtiden kan tjänsten även omfatta administration och uppdatering av Pliktrådets webbplats, liksom arbete gentemot Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Kvalifikationer

 • Gymnasieexamen
 • Erfarenhet av administrativt kontorsarbete och dokumenthantering.
 • Erfarenhet av statlig eller annan förvaltning.
 • Erfarenhet av arbete i affärssystem, exempelvis SAP.

Meriterande

 • Utbildning inom totalförsvaret.
 • Eftergymnasial utbildning.
 • Arbetslivserfarenhet inom ideella/idéburna organisationer eller motsvarande erfarenhet.
 • Arbetslivserfarenhet inom statlig verksamhet.
 • Erfarenhet från Försvarsmakten eller Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
 • Tidigare erfarenhet av att hantera mötesformalia och stadgar.
 • Erfarenhet av evenemangsplanering
 • Goda kunskaper i Office 365 och SharePoint.
 • Grundläggande webbplatsadministration, exempelvis WordPress.
 • Erfarenhet av arbete i system PRIO.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs både med att arbeta i grupp och på egen hand. Du samarbetar konstruktivt med andra och delar med dig av kunskap, erfarenhet och information för att uppnå gemensamma mål. Du har förmåga att förstå och följer regler och procedurer, även om de är informella. Du verkställer planer med engagemang och beslutsamhet. Vidare har du en god förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Andra beskriver dig som flexibel, hjälpsam och med en god samarbetsförmåga. Du förmedlar en stabilitet och ett lugn och är den som dina kollegor gärna vänder sig till för att få råd och tips. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: tillsvidare. Sex månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: heltid.

Arbetsort: Stockholm, Alvik och Gärdet. Kansliadministratören är navet i kansliet varför det är önskvärt att du finns på plats fem dagar i veckan.

Tillträdesdatum: Omgående eller efter överenskommelse.

Tester kan förekomma i anställningsprocessen. Tjänsten är civil och placerad i säkerhetsklass.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Kanslichef Pliktrådet, Karin Asp, tfn 076-610 57 99

Enhetschef Eva-Marie Winblad Österlind 072-373 01 87

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR Specialist, Försvarsmaktens HR Centrum, Marjut Thelin.

 

Fackliga företrädare:

SEKO Åsa Karlsson

SACO Camilla Robertsson

OFR/S Kjell Tezlaff

OFR/O Arne Nilsson

Samtliga nås via växeln på telefonnummer 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan