HR-generalist till MUST

Om tjänsten

Vill du arbeta brett och varierat med att stödja chefer i de olika HR processerna? Har du förmåga att skapa goda relationer och bygga förtroende? Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta kollegor som innehar det viktiga uppdraget att stödja Musts chefer, både operativt och strategiskt. HR sektionen är en utvecklingsinriktad sektion där arbetet sker verksamhetsnära.

Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Det är därför av stor vikt för Försvarsmakten att ha tillgång till kompetenser inom många områden för såväl kortsiktiga utmaningar som långsiktiga överväganden.

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi trivs på jobbet men för oss är det viktigt att arbetet går bra att kombinera med vardagen och livet utanför och vi tillämpar därför flextid. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som bland annat inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid. Det finns också mycket goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som HR-generalist arbetar du brett över hela HR-området och ger stöd i samtliga HR-processer, bland annat kompetensförsörjning, lönebildning och avtals- och arbetsmiljöfrågor. Du arbetar självständigt men även teambaserat tillsammans med dina HR-kollegor och får möjlighet att driva och delta vid utvecklingsarbete.

För att trivas med arbetet är det av stor vikt att du uppskattar att arbeta konsultativt och verksamhetsnära gentemot chefer. Tillsammans med dina kollegor tar du fram styr- och stöddokument inom HR-området för att kunna underlätta och ge stöd till våra chefer i alla förekommande arbetsgivarfrågor.

Kvalifikationer

 • flerårig erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete i en konsultativ HR-roll
 • akademisk utbildning inom beteendevetenskap, HR/personal eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • goda kunskaper i arbetsrätt
 • god administrativ förmåga
 • mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

 • erfarenhet av liknande arbete inom statlig myndighet
 • erfarenhet av att leda och samordna projekt
 • erfarenhet av att utveckla och införa nya rutiner för HR-processer
 • vana av att hålla muntliga presentationer för grupp

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös, trygg och har god självinsikt. Du är självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och bygga förtroende. Arbetet kräver att du har ett kundorienterat förhållningssätt, är lyhörd samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Du är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Placeringsort: Stockholm. Befattningen är civil (oberoende). Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.

Upplysningar om befattningen lämnas av HR-chef Stefan Vestergren, tel: 08-788 75 00, alternativt mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se. Vänligen skriv ”HR-generalist” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 augusti 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan