Samtalsledare veteran och utredare till HR-avdelningen, Livgardet

Om tjänsten

Samtalsledare veteran och utredare till HR-avdelningen, Livgardet

Söker du ett intressant och omväxlande arbete där din gedigna erfarenhet av konsultativa samtal och utredning efterfrågas? Är du nyfiken på en utåtriktad roll hos en arbetsgivare i stark tillväxt? Då kan vi ha rätt jobb för dig.

Om HR-avdelningen

HR-avdelningen tillhör regementsstaben som stödjer chefen Livgardet i dennes ledning. HR- avdelningen har till uppgift att arbeta konsultativt gentemot Livgardets chefer samt att funktionsleda inom HR-området. Arbetsgruppen består av en HR-chef, två sektionschefer samt medarbetare, där huvuddelen är civilanställda.

Omfattning

Vi erbjuder en heltidsanställning tillsvidare med tillträde omgående. Försvarsmakten tillämpar provanställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen hos oss har du två huvuduppdrag, som samtalsledare och som utredare inom området ovälkommet beteende.

Tyngdpunkten i tjänsten ligger på arbete som Utredare inom området ovälkommet beteende, vilket innebär att du planerar, leder och genomför utredningar kopplade till ovälkommet beteende inom alla delar av organisationen.

Som Samtalsledare IMI ingår du i Försvarsmaktens samtalsledarnätverk. Du genomför uppföljande och konsultativa samtal med medarbetare som deltagit i utlandsinsatser och operationer utomlands. Verksamheten bedrivs över hela landet, vilket innebär att du behöver vara flexibel i att kunna utföra arbete på olika platser runt om i Sverige.

Arbetet inom samtalsledarnätverket beräknas sammanlagt uppgå till max 10 veckor per år och styrs av Försvarsmaktens veterancentrum.

I rollen ingår även att stödja värnpliktskonsulenten med samtal för värnpliktiga och lösa vanligt förekommande uppgifter vid en HR avdelning.

Arbetet hos oss kräver att du ibland samarbetar med veteransamordnare, frivilliga organisationer, pastor, försvarshälsan m.fl. Att på begäran genomföra utbildnings- och informationsinsatser i ämnen som är knutna till ditt dagliga arbete ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har

 • högskoleutbildning, t.ex. som socionom, beteendevetare eller liknande inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • minst tre års dokumenterad, väl vitsordad, relevant och aktuell arbetslivserfarenhet.
 • erfarenhet av att leda, initiera och upprätthålla strukturerade samtal
 • dokumenterad utbildning inom samtalsmetodik och/eller praktisk erfarenhet av att föra strukturerade samtal
 • B-körkort

Meriterande

 • Genomförd militär grundutbildning (GU) eller godkänd grundläggande militär utbildning (GMU) på minst tre månader inom Försvarsmakten.
 • Fullgjord internationell militär insats.
 • God pedagogisk förmåga samt erfarenhet av att genomföra utbildning
 • Erfarenhet av krishantering.
 • Utbildad Faktaundersökare.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självständig och trygg i dig själv. Du fungerar bra i grupp och ser styrkan i samarbete. Egenskaper som strukturerad, engagerad och ansvarsfull kännetecknar dig. Du har förmåga att bygga och bibehålla förtroendefulla relationer.

För att trivas i tjänsten ska du ha lätt för och tycka om att möta människor och du behöver ha ett konsultativt förhållningssätt. Dessutom ska du känna dig bekväm med att tala inför och leda grupper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen. Resor till andra orter kommer att förekomma i tjänsten.
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta:

Håkan Melinder, Chef HR-stödsektionen vid HR-avdelningen

Nås via växeln, 08-788 75 00

 

Fackliga företrädare

OFR/O, Stefan Morin

OFR/S, Kenneth Hartikainen

SACO, Johan Gillemyr

SEKO, Thomas Klasson

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28 Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juli 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2022-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan