Flygstaben söker Chef systemvärdighet ledningsstödsystem

Om tjänsten

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter.

Om befattningen

Tjänsten är placerad på Sambandssektionen vid Flygstaben – Uppsala. Som chef systemvärdighet för ledningsstödsystem (C Sysv Ledsyst) ansvarar du för den operationella ledningen av systemvärdigheten för flygsäkerhetspåverkande funktionskedjor i ledningsstödsystem.

Uppgifter omfattar bl.a. att:

 • utarbeta och dokumentera procedurer och övriga styrningar som säkerställer att begränsningar i flygsäkerhetspåverkande funktioner rapporteras och hanteras, militära flygsäkerhetsdirektiv tillämpas samt att personal har tillräcklig utbildning och kompetens för de uppgifter de ska utföra.
 • vidmakthålla förteckning över funktionskedjor för flygsäkerhetspåverkande funktioner och över personal som är ansvariga för den utrustning som ingår i funktionskedjorna.
 • säkerställa att dokumentationen av den operationella ledningen hålls uppdaterad och tillgänglig för berörda.
 • analysera inkomna flygsäkerhetsrapporter och utarbeta förslag på åtgärder samt utvärdera flygsäkerhetsrelaterade erfarenheter.
 • stödja C Flygsäk i etablering och uppföljning av säkerhetsmål.

Kvalifikationer

 • Utbildad officer (OF 3)
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och ledningsprocesser.
 • God kunskap om ledningsstödsystem inom militär luftfart
 • God kunskap om och förståelse för metoder och organisation för planering av, samt genomförande av drift och underhåll av marktelemateriel
 • God kunskap om signalskyddstjänst, informationssäkerhet, IT-säkerhet och ackreditering.

Meriterande 

 • Tjänstgjort vid central stab eller förbandsledning vid drift-och underhållsansvarigt förband i minst två år.
 • Flerårig erfarenhet inom ledningssystemområdet
 

Personliga egenskaper

Du förväntas aktivt bidra till en trivsam arbetsmiljö och dela Försvarsmaktens värdegrund. Vi ser att du som sökande har en hög social kompetens och är utåtriktad, då arbetet kräver en välutvecklad samarbetsförmåga och förståelse för andra verksamheter. Du ska känna dig bekväm med att möta nya människor och situationer samt kunna tala inför större och mindre grupper.  Arbetet ställer krav på hög integritet med ett högt säkerhets-medvetande och förmåga att hantera tempoväxling.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Flygstabens Sambandssektionschef Daniel Cyrus tel: 018-19 60 21, 070-827 95 41

Fackliga företrädare:
OFR/O – Officersförbundet - OF Anders Wedin
OFR/S – Försvarsförbundet – Christina Sonberg
SACO FM – Borka Medjed Hedlund
SEKO – Hans Rengren

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juli 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan