Driftingenjör med kunskap inom Optofibernät, IT och TELECOM

Om tjänsten

 

 


Om tjänsten

Vi är just nu på jakt efter en ny medarbetare till FMTIS GA Enköping IT  som vill arbeta med fysisk IT-infrastruktur.  Tjänsten är ganska bred och därför är det viktigt att man har en hel del kunskaper kring både IT, Tele och optofiber. Man arbetar dagligen med små och stora projekt inne på garnisonen och arbetsuppgifterna kan vara allt från att svetsa fiber till att sitta i planeringsmöten till att dra kablar men huvudsaklig arbetsuppgift är att projektera arbeten. Utöver nyprojekt så är det även mycket reparationsarbeten som ska utföras inom TELE/IT infrastrukturen. Denna tjänst kräver att du både kan arbeta bra ensam med att ta egna beslut men även mycket team-arbete, till din hjälp har du tre ingenjörer till som arbetar med projektering samt ett par tekniker som stöttar med att genomföra arbeten i projekten. 

Om FMTIS GA Enköping IT

FMTIS, FÖRSVARSMAKTENS TELEKOMMUNIKATIONS- OCH INFORMATIONSSYSTEMFÖRBAND, är ett förband som finns över hela Sverige. Vår huvudsakliga arbetsuppgift är att tillgodose övriga förband med teknisk expertis, stöd och support. På GA Enköping IT har vi idag flera sektioner inom olika IT områden, vi har allt från supportteknikers till driftingenjörer inom nät och svetsare inom fiberteknik. Vi håller till på Garnisonen i Enköping och det är även här en stor del av arbetet kommer vara förlagt men då vi är en resurs för hela vår enhet kommer resor inom Militärregion mitt ske frekvent, vilket i sin tur innebär att man kommer spendera nätter på andra orter till och från. 

Vem vi söker

Infrastruktur är ett brett ord och innebär i denna roll fokus på  IT och Telecom. Det är därför väldigt viktigt att du som person är tekniskt lagd och har bra grundkunskaper inom just IT/Telecom. Du ska vara en drivande person som kan ta beslut självständigt om så krävs, även fast vi oftast har ganska tydliga riktlinjer vad som ska göras så dyker det ibland upp situationer som kräver detta. Du ska vara en praktisk person som har lätt att ta dig till nya arbetsuppgifter och vill vidareutveckla din tekniska komptens. Vi tror även att du är en social och utåtriktad person då vi har mycket kundkontakt mot andra förband och myndigheter.

Vad du måste ha med dig för att kunna jobba här

*Erfarenhet av projektering av optofibernät. 

*Erfarenhet av att mäta och svetsa fiber

*Teknisk systemkännedom inom IT/Telekom  

*Erfarenhet av mekaniskt montage, dragning av kablar och apparatskåp.

*God social förmåga och vilja att vidareutveckla sig själv

*Körkort B


Vad vi ser som meriterande

*Fördjupad kunskap och utbildning inom it/tele infrastruktur, tex serverkunskaper, cisco med mera.

*Certifierad fibertekniker

*Ledande montör

*Tidigare erfarenhet av arbete hos Försvarsmakten eller annan statlig verksamhet

 

Tillträde m.m.

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Obekväm arbetstid samt resor i tjänsten kan förekomma.

Upplysningar:

Om befattningen och arbetsplatsen samt rekryteringsfrågor:
SekC Andreas Tuveheim - 0171-157000

Lokal HR:
Hanna Ottosson - 0171-157000

Fackliga företrädare:
OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO Matz Felix
OFR/O Anders Wallinder

Samtliga företrädare nås via växel 0505-45 10 00

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juli 2022
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan