Avancerad inköpssamordnare

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta i en stor, välutvecklad inköpsorganisation? Vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare samt bidra till ett starkare försvar? Då finns det en plats för dig vid avdelningen Verksamhetsnära Varor & Tjänster vid Inköpsenheten Försvarsmaktens Logistik, FMLOG. Avdelningen ansvarar bland annat för kategorierna Civila Fordon, Drivmedel, Transporter samt Resor&Logi.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och du får både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelöst och hjälpsamt. Förutom spännande arbetsuppgifter har vi fina förmåner inom Försvarsmakten, exempelvis friskvård på arbetstid 3 timmar/veckan. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid. 

Kort om förbandet, enheten och avdelningen
FMLOG stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster. FMLOG har bred kompetens inom civil och militär expertis som bidrar till en hög leveranssäkerhet och tillgänglighet. Förbandet består av 7 enheter där Inköpsenheten är en av dem.

Inköpsenheten består av 130 medarbetare, är Försvarsmaktens specialister inom inköp och har i uppgift att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp i alla konfliktnivåer. Anskaffning av varor och tjänster från extern leverantör upphandlas, samordnas och beställs av Inköpsenheten för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt, ansvarar för leverantörskontakter, från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Avdelningen Verksamhetsnära Varor och Tjänster är en av enhetens 7 avdelningar, har sin verksamhet i Stockholm och består av 15 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som Avancerad Inköpssamordnare kommer du primärt arbeta med uppföljning, analyser och förbättringsåtgärder kopplat till mål- och nyckeltal inom kategorierna Civila Ford\Drivmedel\Transporter. I arbetsuppgifterna struktureras och analyseras stora mängder data. Inom tilldelade kategorier inhämtar och analyserar du data inför kommande upphandlingar, vid uppföljning av avtal samt analyser av intern efterlevnad gällande inköpsflöden och rutiner. Du bidrar med att identifiera förbättringspotential och besparingsmöjligheter samt föreslår förbättringsförslag för strategier, avtal, inköpsflöden och styrningar. Du deltar även i kategoriarbeten, leverantörsutveckling och andra projekt kopplat till förbättring och effektivisering av inköpsverksamheten och våra strategier.

Arbetet bedrivs genom hela inköpsprocessen från strategiskt till operativt, där du svarar för att lagar, rutiner, riktlinjer och strategier följs. Detta genom information och utbildning till förband, skolor och centrum gällande avtal, riktlinjer, instruktioner och inköpssystem.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning motsvarande minst 120/180 poäng med inriktning på inköp, ekonomi, logistik, juridik, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet, alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt och som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Arbetat med inköpsanalyser och avtalsuppföljning
 • Mycket goda kunskaper MS Office
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av kategoristyrt och strategiskt inköp
 • Kunskaper inom LOU och/eller LUFS
 • Erfarenhet av att arbeta med SAP och BusinessObjects

Personliga egenskaper
Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du har mycket god analytisk förmåga, är lösningsorienterad samt kan planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Befattningen ställer krav på självständighet och integritet men kräver också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat. Du är lojal och har en positiv attityd i både med och motgångar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Arbetsort Stockholm
Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse
Resor kan förekomma

Upplysningar om befattningen
Avdelningschef Marilene Eckerström, 070-985 56 34

Fackliga företrädare
SEKO Eva-Britt Steen
SACO saco-s-fm@mil.se
OFR/S Håkan Antonsson
OFR/O Stefan Joon
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan