Handläggare Ledningssystem

Om tjänsten

Du kommer att tjänstgöra vid ledningssystemavdelningen (även benämnd J6) som är en del av stabsenheten vid FMTS. J6 består av avdelningschef, IT-chef, handläggare samt projektledare.

Vår uppgift är att stödja chefen FMTS i ledningssystemfrågor samt vara funktionsföreträdare för FMTS enheter inom ramen för ledningssystem genom uppgiftsställande, samordning, stöd och utveckling. Din huvuduppgift som handläggare ledningssystem är att stödja FMTS med administration av ledningssystemrelaterade ärenden.

Tjänsten innebär en del tjänsteresor då FMTS verksamhet är spridd över hela landet.

Kvalifikationer

 • Lägst 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT/TELE/EL eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort.

Meriterande kvalifikationer

 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet, ledningssystem och IT-infrastruktur.
 • God PC-vana och hantering av FM IT-system.
 • God erfarenhet av projektledning
 • Genomförd militär grundutbildning

Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös med en hög grad av integritet. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter samt är tydlig. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera hög
arbetsbelastning utan att bli stressad. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Anställningsform: Tillsvidare, Sysselsättningsgrad: Heltid, Arbetsort: Halmstad.
Tjänsten innebär en del tjänsteresor då FMTS verksamhet är spridd över hela landet.

I din ansökan med CV och personligt brev vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten. Sista ansökningsdag 2022-08-21

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Anders Meigård, telefon 070-5251737

Fackliga representanter nås via växeln 035-266 20 00
SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Jörgen Jansson

OFR-O: Anders Norén


Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 juli 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan