Personalassistent GSS/K till Signalbataljonen

Om tjänsten

Vill du arbeta som soldat och med ett arbete som är meriterande inför en karriär inom personaltjänst och HR? Signalbataljonen (Signbat), en av Ledningsregementets två grundutbildningsbataljoner söker nu en personalsassistent till personalsektionen (S1). Som personalsassistent på S1 har du administrativ roll som till stor del består av att handlägga, samordna och följa upp personalfrågorna vid bataljonen. Du kommer arbeta verksamhetsnära och stödja sektionen i vanligt förekommande personalfrågor.

Är personalassistent ett arbete för dig?

 • Gillar du ha koll på detaljer och är ordningssam?
 • Gillar du att arbeta med administration och register?
 • Gillar du att arbeta i Excel och sitter med glädje en hel dag och arbetar vid datorn? 
 • Vill du ha ett arbete där du är spindeln i nätet och där det hela tiden händer saker?

Då kan arbetet som personalassistent defintivt vara något för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Personalsektionen (S1) samordnar, planerar, leder och följer upp personaltjänsten inom bataljonen. Som personalassistent vid Personalsektionen stödjer du funktionen och ditt arbetslag med administration av inkommen och utgående information, dokumentation, skriva beslut och hemställan, genomföra anställningar, föra personalakter, genomföra krigsplaceringar och liknande arbetsuppgifter.

Arbetet kräver att uppgifter ska lösas under tidspress och med hög precision och uthållighet. Det är en naturlig del av arbetet att tjänstgöra på övningar och emellanåt arbeta oregelbundna arbetstider. 

Som anställd i Försvarsmakten ska du uppfylla Försvarsmaktens krav för fysisk standard och därför ingår även fysisk träning som en av dina arbetsuppgifter. 

Kvalifikationer:

 • Genomförd svensk värnplikt (GMU eller motsv) med godkänt betyg.
 • Goda kunskaper i Office-paketet.

Meriterande:

 • Anställning/utbildning som stabsassistent/stabsbiträde eller annan befattning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Kunskaper i system PRIO
 • B-körkort

Personliga egenskaper:

Rollen ställer höga krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera med kvalitét inom givna tidsramar. Du är positiv, lösningsfokuserad och van att arbeta både självständigt och i grupp. Du utrycker dig väl i tal och skrift och är duktig på att planera och organisera ditt arbete. Du har mycket god uthållighet avseende administration och repetitiva arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för befattningen. 

Övrigt:

Detta är en tidsbegränsad anställning enl GSS-avtalet, heltid.

Sex månaders provanställning tillämpas.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Arbetsort: Enköping.

Upplysningar om befattningen:

Upplysningar om befattningen lämnas av C Personalsektionen Sofia Hedberg tel 0709-64 94 81. 

Fackliga företrädare:

OF: Magnus Johansson

SACO: Carl-Johan Pettersson

OFR/S: Clarence Arnstedt

SEKO: Christian Hedberg 

Samtliga nås via växeln tel 0171-15 70 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-15. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 juli 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan