IT-säkerhetschef Skaraborgs regemente P 4

Om tjänsten

Om tjänsten

Du kommer i rollen som IT-säkerhetschef vara en del av regementsstaben med placering på genomförande avdelningen. Regementsstabens huvudsakliga uppgift är att stödja regementets högsta ledning med bland annat beslutsunderlag, ledning av regementet samt råda regementschefen i dennes beslut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som IT-säkerhetschef är din uppgift att leda, samordna och kontrollera att IT och informationssäkerhetsarbetet vid P 4 bedrivs enligt gällande lagstiftning. IT-säkerhetschefen upprättar och genomför årlig revidering av IT-säkerhetsanalys och IT-säkerhetsplan. Du kommer även att utbilda personal avseende IT- och informationssäkerhet samt signalskyddstjänst. Arbetet består också av att stödja säkerhetschefen med övriga säkerhetsrelaterad uppgifter exempelvis, säkerhetsprövning, fysisk säkerhet, hotbildsanalys och säkerhetsplanering samt att stödja med övrig stabstjänst vid P 4.

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT-säkerhet alternativt informationssäkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete inom IT- och/eller informationssäkerhetsområdet.
 • Körkort lägst klass B.

 Meriterande

 • God kännedom om Försvarsmakten och dess organisation.
 • Ackrediterad IT-säkerhetschef enligt Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum eller motsvarande kvalifikation.
 • Utbildning i ISUS.
 • Utbildad signalskyddschef.
 • Kunskap om ISO 27000.
 • Kunskap om GDPR
 • Tjänstgjort i militär stab.
 • Genomfört värnplikt eller grundläggande soldatutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är utåtriktad, kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du ska vara noggrann, flexibel, ha analytisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du bör vidare vara stresstålig och serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Träning och friskvård är en naturlig del av arbetet för all personal inom försvarsmakten. Som anställd erbjuds du möjlighet till tre timmars fysisk träning/vecka under arbetstid och du tränar mot personligt uppsatta mål.

Tjänsten är en civil befattning med tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Tjänsten innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Regementet är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall i perioder räkna med att ha beredskap.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Säkerhetschef Henrik Fång

henrik.fang@mil.se  0500-46 50 00

Fackliga representanter:

OFR/O Niclas Schöld

OFR/S Helena Astanius

SEKO-F Lola Ahlgren

Alla kontaktas via växeln 0500-465000

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28.  Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. Allt inlämnat material skall vara i PDF-format. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Betyg och intyg skall kunna lämnas under eventuell antagningsprocess för att styrka utbildningar och behörigheter.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 juli 2022
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2022-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan