IT-säkerhetschef till MUST

Om tjänsten

En nyckelperson för att säkra Must informationstillgångar
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till att Must har en säker informationsförsörjning på såväl arvsystem som nya tillkommande IT-system? Då ska du läsa vidare.

Det förändrade omvärldsläget medför att Must behöver förstärkas för att kunna omhänderta ny teknologi som medför bättre underrättelseinformation på nya utvecklade IT-system. Vill du vara med i denna förändringsprocess? Must behöver dig som är analytisk, tekniskt kunnig och är bra på att samarbeta!

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med Must CIO förväntas du bidra med strategisk kompetens inom IT-säkerhetsområdet. Du kommer ha en självständig roll som ställer krav på god samarbetsförmåga med olika projektgrupper, inom och utanför Must. Du bidrar med att föreslå säkerhetslösningar och vägval inom ramen för olika projekt vilket ställer krav på teknisk kompetens och förtänksamhet för att möjliggöra utveckling. Du kommer att ha ansvar för anvisningar och beslutsunderlag, kontroller och dokumentation samt vara en rådgivande expert vid utveckling av IT-tjänster inom underrättelse- och säkerhetstjänsten. Du kommer att arbeta med andra säkerhetsskyddsspecialister inom angränsande och närliggande områden som signalskyddschef och specialister inom fysisk säkerhet.

 

Kvalifikationer

 • God analytisk förmåga
 • Eftergymnasial utbildning eller erfarenheter som vi bedömer likvärdig
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Dokumenterat goda kunskaper inom IT-säkerhetsområdet


Meriterande

 • Relevanta certifieringar (CISSP, CISM, CIS, CEH, OSCE, SANS eller liknande)
 • Erfarenhet av Must organisation
 • Erfarenhet som IT-säkerhetschef, CISO, CIO eller motsvarande roller
 • Utbildning inom säkerhetstjänst (kurs handläggare säkerhetstjänst, säkerhetschefs utbildning vid FM UndSäkC eller motsvarande civil utbildning)
 • Erfarenhet av stabsarbete i Försvarsmakten
 • Kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning, kunskap om försvarsmaktens styrande dokument inom området (FFS, FIB, Reglemente säkerhetstjänst)

 
Personliga egenskaper
Rollen som IT-säkerhetschef kräver ett stort mått av integritet, ansvarstagande och tekniskt kunnande. Du är underställd Must säkerhetschef men förväntas arbeta självständigt och kunna prioritera inom ditt arbetsområde. För att lyckas är du resultatorienterad och har förmåga att omsätta dina kunskaper i säkerhetshöjande åtgärder. Vidare är du en lagspelare, prestigelös, noggrann och har högt säkerhetsmedvetande. Du är en god förebild för Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

 

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde: Snarast
Arbetsort: Stockholm

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”IT-säkerhetschef” i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-26. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev med motivering om varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 augusti 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan