Handläggare arbetsområde värdegrund och jämlikhet

Om tjänsten

Försvarsmakten söker en handläggare vars huvudsakliga uppgift är att stödja våra HR-strateger i värdegrunds- och jämlikhetsarbete på myndighetsnivå. Du placeras vid Högkvarteret.

Handläggare

Vi söker dig som nyligen utexaminerats från högskola/universitet och har ett stort intresse för den militära professionen och dess etik. Du vill också vara med och påverka myndighetens arbete på systemnivå med värdegrund, jämställdhet och aktiva åtgärder mot diskriminering enligt diskrimineringslagens krav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare stödjer du våra HR-strateger att omvandla strategiska inriktningar till interna styrningar i form av publikationer och uppdrag, att utveckla myndighetens arbete med värdegrunds- och jämlikhetsfrågor, att analysera och följa upp myndighetens arbete samt att stödja myndighetens chefer inom området.

Som stabsmedlem stödjer du inom avdelningens samtliga områden, t ex med remissvar, utlämningsärenden, talepunkter till media eller att ingå i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning på masternivå
 • Intresse för den militära professionen samt värdegrunds- och jämlikhetsfrågor på systemnivå

Meriterande

 • Studier inom statsvetenskap, freds- och konfliktkunskap, krigsvetenskap, militär profession, genusvetenskap
 • Erfarenhet från liknande arbete eller stabsarbete på högre lednings- eller myndighetsnivå
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Höga betyg från gymnasium och universitet/högskola

Personliga egenskaper

Du är en resultatorienterad och driven individ som utför arbetet på ett ansvarsfullt sätt. Din goda analytiska förmåga i kombination med att du har lätt för att se samband och helheter gör att du kan hålla en strategisk höjd i ditt arbete. Du kan på ett pedagogiskt sätt beskriva komplexa och kontroversiella samband. Eftersom du arbetar såväl i grupp som enskilt krävs att du har god samarbetsförmåga och är självgående. Du är en uppskattad medarbetare som är lojal mot arbetsgruppen och dina uppgifter. Du är saklig, fokuserad och metodisk i ditt arbete. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är uthållig och kan hantera krav och motgångar i en tillvaro präglad av förändring.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

 

Karin Stenebo, Sektionschef

karin.stenebo@mil.se

 

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret

Camilla Robertsson (SACO)

Lise-Lotte Larsson (SEKO)

Kjell Tetzlaff (OFR/S)

Arne Nilsson (OFR/O)

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning

Arbetsort: Stockholm

Beräknat startdatum/tillträde: December 2022 eller enligt överenskommelse

 

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-20. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan