Tekniker - Mekanik/Mast-arbete

Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations-och informationssystemförband (FMTIS) söker en tekniker för mekanik/mast-arbeten, till Göteborg.

Arbetet innebär reparation och underhåll av Försvarsmaktens master och torn. Vi söker dig som har en teknisk bakgrund, gärna industritekniskt eller el-programmet från gymnasiet, som vill lära sig världens bästa yrke. Höjdarbete! 

Du som söker denna tjänst får inte vara rädd för att ta i och jobba i alla väder. Ibland är det blött. Ibland är det kallt. Ibland lite smutsigt. Du måste vara beredd på resor och att sova över på annan ort ibland.

 

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som tekniker mekanik/mast är din övergripande sysselsättning tillsyn och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens master och torn.

Du kommer bli jobba brett och över många teknikområden, ofta tillsammans med tekniker från dessa områden. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och kan innebära allt i från byte av hinderljus på 60 meters höjd till rostskrapning och finmekaniska arbeten i vår verkstad. Många av arbetsuppgifterna utförs på hög höjd.

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning från Industritekniskt program.
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • Gymnasial utbildning inom området mekanik eller motsvarande kunskaper.
 • God fysisk förmåga, då flera arbetsuppgifter utförs på hög höjd.
  (Godkänd läkarundersökning krävs för anställning. Lagstadgad läkarundersökning (AFS 2005:6) ordnars av Försvarsmakten i samband med anställning)

Meriterande

 • Erfarenhet av höjdarbete och metallarbete.
 • BE/ C/CE – körkort.
 • Elbehörighet
 • Erfarenhet av elarbeten och/eller underhåll av mekaniska och elektriska maskiner.

Personliga egenskaper

Du är en person som stimuleras av utmaningar och har en hög arbetskapacitet. VI ser att du har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, samt ta egna initiativ. Du är positiv, praktiskt lagd och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort är Göteborg.
Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom västra Sverige, men kan även innefatta övriga landet. Dagsresor och resor med övernattning förekommer frekvent.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anders Joelsson, telefon 031-69 24 23 eller Avdelningschef Kristian Darhult, telefon 031-69 24 42.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Torgny Åkerblom
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-01.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juli 2022
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan