Lärare i HUMINT vid Försvarsmaktens underrättlse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes på Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenheten, Funktionsutvecklingsenheten, Utbildningsenheten och Tolkskolan.

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en Lärare HUMINT (OR 8) till Tolkskolan.

Sökande enhet
Befattningen är placerad vid Tolkskolans HUMINT-avdelning. Försvarets Tolkskola har till huvuduppgift att utbilda förhörssoldater och militärtolkar i allmänmilitära kunskaper, språk, samtals- och tolkningsteknik, samt att utbilda personal i militär personbaserad underrättelseinhämtning (HUMINT). HUMINT-avdelningen bedriver metodutbildning i HUMINT, samt stöttar förbandens utbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som lärare vid HUMINT-avdelningen stödjer du Försvarsmakten med utbildning av personal inom HUMINT för nationell såväl som internationell verksamhet. Befattningen innebär bland annat att du planerar och genomför lektioner och praktiska övningar.

Kvalifikationskrav
- Flerårig praktisk erfarenhet av arbete inom aktiv HUMINT
- God skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska
- B-körkort (manuell bil)

Meriterande kvalifikationer
- Utbildning i och erfarenhet av underrättelseanalys
- Praktisk erfarenhet inom underrättelsetjänst, nationellt eller internationellt
- Erfarenhet av undervisning
- Goda språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper
Vi söker en medarbetare med djupgående kompetens inom HUMINT, som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom tjänsten till stor del går ut på att skapa varierande inlärningssituationer för eleverna. Både teoretiska och praktiska moment ingår i utbildningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8

Även ansökningar med underskridande nivå (förvaltare/major) kommer att tas i beaktande.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Magnus Kristiansson, C HUMINT-avd, tel 018-19 63 26
Jeanette Borén, HR-chef, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81
SACO: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt tel: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-22. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juli 2022
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan