HR-specialister inom avtal och villkor

Om tjänsten

 

Trivs du i en myndighet under utveckling? Försvarsmakten söker HR-specialister som vill stödja Försvarsmaktens chefer och HR-avdelningar.

Om avdelningen 
Avtal och villkorsavdelningen tillhör Arbetsgivarenheten på Försvarsmaktens HR- Centrum. På avdelningen arbetar 14 HR-specialister inom arbetsgrupperna lönebildning samt avtal- och villkor.

Avdelningen stödjer alla Försvarsmaktens chefer och HR-avdelningar med tolkning av lagar, förordningar, kollektivavtal och villkor inom arbetsrätten. Försvarsmakten har utöver det statliga kollektivavtalet ett flertal unika arbetsrättsliga lagar och avtal varav särskilda delar tillämpas beroende på säkerhetspolitiskt läge.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
HR-specialistens huvudsakliga roll är att stödja chefer och HR-avdelningar i tolkningar av lagar och avtal. Frågorna från verksamheten hanteras i första hand av Försvarsmaktens centrala HR-support, avdelningen ”HR-direkt”. De ärenden som vidarebefordras till avdelningen Avtal och villkor är mer av komplex karaktär.

I egenskap av HR-specialist har du ett nära samarbete med förhandlingschef och HR-strateger som förhandlar kollektivavtal och du kommer agera stöd med bland annat beredning och utredningar i avtalstolkningar. Du samarbetar även med Försvarsmaktens jurister i olika frågor.

I din roll som HR-specialist deltar du i interna projekt som syftar till att höja och utveckla arbetsgivarföreträdares kompetens inom avtal och villkor. Du genomför utbildningar, såväl digitala som fysiska efter verksamhetens behov, vilket kan innebära tjänsteresor. 

Ytterligare kontaktytor är andra myndigheter så som Arbetsgivarverket, Plikt- och prövningsverket och Statens pensionsverk.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen med inriktning mot HR/arbetsrätt, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Relevant och dokumenterad flerårig erfarenhet av kvalificerat arbetsrättsligt stöd
 • Erfarenhet av att tolka och tillämpa kollektivavtal.
 • Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift

Meriterande

 • Erfarenhet från anställning i en större komplex organisation och/eller myndighet
 • Erfarenhet av förhandling och samverkan med arbetstagarorganisation
 • Körkort B

Personliga egenskaper

För att lyckas i befattningen behöver du vara drivande, beslutskraftig, analytisk och ansvarstagande. Du inger förtroende, skapar och bibehåller goda relationer och tar initiativ till samarbete. Det är av stor vikt att du är kommunikativ och pedagogisk i ditt förhållningssätt.

Vi söker dig som har lätt för att coacha andra och får andra med dig. Du uppmärksammar utvecklingsbehov och driver självständigt de projekt eller uppgifter som behövs i en verksamhet i förändring.

Med ditt utåtriktade, prestigelösa sätt bidrar du till gott samarbete och god stämning på avdelningen.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Några av de förmåner som finns hos oss:

 • Utbildning som är relevant för din befattning
 • Träningskort till SATS nära arbetsplatsen
 • Tre timmars träning på arbetstid

För information

Har du frågor om befattningen är du välkommen kontakta avdelningschef Anita Fink Knudsen, telefon 0721-652881.

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2022.

Övrigt

 • Denna annons avser flera tillsvidareanställningar vilka kommer att inledas med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten
 • Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse 
 • Individuell lönesättning 
 • Försvarsmaktens HR Centrum är beläget vid Gärdet, Stockholm

Fackliga ombud

SACO – Camilla Robertsson (HKV), Madeleine Bagge (FM HRC)
 SEKO – Pia Almström (HKV)
 OFRS – Kjell Tetzlaff (HKV)
 OFRO – Arne Nilsson (HKV)

Nås via Försvarsmaktens växel tel 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan