Sektionschef på Kommersiell avdelning i Försvarsmaktens högkvarter

Om tjänsten

Vill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan samtidigt som du gör skillnad för andra? Vill du testa dina egna gränser samt vara med och bevara Sveriges? Vill du ingå i Högkvarteret och vara med och påverka Försvarsmaktens framtid? Försvarsmaktens främsta uppgift är att försvara Sveriges demokrati och självständighet och med en föränderlig omvärld, framtidens utmaningar och hot ställs nya krav på oss. Vi står inför den största tillväxten vi gjort på decennier – därför söker vi dig som vill vara med och bidra till ett starkare försvar och delar vår övertygelse att Sverige är ett land värt att försvara.

Om enheten
Du kommer att arbeta på den kommersiella avdelningen som är en del av Försvarsmaktens högkvarter. Vi arbetar bland annat med att inrikta, leda och följa upp den kommersiella verksamheten i Försvarsmakten, i alla beredskapsnivåer, såväl nationellt som internationellt.

Rollbeskrivning
Som sektionschef inom kommersiell avdelning är du en kraft att räkna med i Försvarsmaktens strategiska affärsverksamhet och med särskilt ansvar för frågor runt säkerhetsskyddade upphandlingar. Du har dokumenterad kompetens och erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsfrågor och i synnerhet inom området säkerhetsskyddad upphandling (SUA). Du leder sektionen och rapporterar direkt till Försvarsmaktens inköpschef, tillika avdelningschef. Du har en god förmåga att förstå helheten samtidigt som du inspirerar och leder medarbetarna och verksamheten på sektionen. Du är lika intresserad av att finna innovativa lösningar som att genomföra förändrings- och förbättringsarbete. Du kommer att ingå i ett team med andra sektionschefer och i avdelningens ledningsgrupp. Vidare har du lätt för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen och trivs med ett omväxlande och utmanande arbete. I ditt dagliga arbete agerar du förutsättningsskapande för verksamhetens krav och behov och är en god förebild.

Dina huvuduppgifter är att:

 • Leda sektionens medarbetare och verksamhet
 • Ansvara för och genomföra arbetsmiljöuppgifter för sektionen
 • Utveckla normativ styrning för säkerhetsskyddade upphandlingar
 • Utveckla metoder, rutiner, arbetssätt och förvaltning inom området

KRAV

 • Akademisk examen företrädesvis med inriktning på juridik, ekonomi, industriell ekonomi och/eller logistik
 • Dokumenterad, relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som ledare/chef med personalansvar eller motsvarande roll som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterad och aktuell säkerhetsskyddsutbildning och erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (flytande engelska och svenska)
 • God datorvana och mycket goda kunskaper i MS Excel, Word, Powerpoint
 • Körkort B

Personliga egenskaper

 • För befattningen gäller att du som person är allmänbildad, nyfiken och kreativ samt att du har förmågan att arbeta såväl enskilt som i grupp
 • Du har ledaregenskaper och motiveras av att leda och driva projekt samt verksamhetsutveckling.
 • Utmärkt kommunikatör och god pedagogisk förmåga samt en strukturerad organisatör
 • Utvecklad förmåga att företräda sakområdet i linje med myndighetens totala uppdrag
 • Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet vid rekryteringen och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning

MERITERANDE

 • Erfarenhet av offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av större komplexa organisationsstrukturer
 • Erfarenhet av försvarsområdet
 • Erfarenhet av komplexa processer och strukturer
 • Erfarenhet som projektledare

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är en civil anställning. Individuell lönesättning tillämpas. Resor i tjänsten förekommer i viss mån.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Stockholm.

Tillträdesdatum: Snarast/enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Förfrågningar om befattningen kan göras till rekryterande chef Maritha Küller, nås via växel 08-788 75 00.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Johan Malmström, nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga företrädare:
SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Liselott Larsson
OFR/S, Kjell Tetzlaff
OFR/O, Arne Nilsson
Samtliga nås via nås via växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31.
Till ansökan bifogas CV och ett personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan