IT-Försvarsförbandet söker systemadministratör

Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Som systemadministratör tillhör du avdelningen där logistik, support och drift står i fokus. Här blir du en del av ett sammansvetsat team som verkar för att den interna organisationen ska fortgå utan problem.

Vad vi kan erbjuda dig

Hos oss kommer du får möjligheten att få utlopp för dina egna idéer, du blir en del av en avdelning som arbetar tätt tillsammans för att lösa förbandets behov. Du kommer få skapa din egen utbildningsplan för att du på sikt ska kompetensutveckla dig inom de områden som är av intresse. Det vi mer kan erbjuda är en stabil och trygg arbetsgivare som ser efter sina anställdas behov. Vi tycker också att det är viktigt att vi har roligt på jobbet! 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Designa och bygga nya system efter förbandets behov, du ansvarar för allt från idé till färdigt system.
 • Skapar samt ansvarar för teknisk dokumentation av befintliga Windows- och Linux system samt andra befintliga nätverk.
 • Du ansvarar över dina uppgifter från att du får in den till att den är löst.

Som person ser vi att du är serviceinriktad och en vilja att hjälpa andra. Du vågar ta för dig och tar egna initiativ när det behövs för att på ett självständigt sätt lösa dina uppgifter. Du har en hög nyfikenhet, öppen för nya idéer och vill lära dig nya saker samt kompetensutvecklas. Du trivs med att samarbeta med andra människor men kan likväl arbeta ensam när det behövs. Inget problem är för svårt utan du triggas av att behöva lösa nya utmaningar.

Kompetenskrav

 • Mycket goda kunskaper av att arbeta i servermiljö, Windows och Linux.
 • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med virtualisering.
 • Erfarenhet av att arbeta med nätverk & säkerhet (tex CISCO).
 • Erfarenhet av att arbeta med Puppet, Ansible, Powershell.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

 • Arbetat med Försvarsmaktens ledningssystem, infrastruktur och kryptosystem
 • Arbetat med liknande uppgifter i 3-4 år.
 • Kunskap om exempelvis: autentiseringslösningar, DNS eller NTP.

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn på rekrytering-itf@mil.se

 

Välkommen in med din ansökan senast den 3 september 2022. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2209” på din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 augusti 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-09-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan