Utbildningsofficer OR 6-7 till Skaraborgsgruppen i Skövde

Om tjänsten

Om Västra Militärregionen och Skaraborgsgruppen

Västra militärregionen (MR V) är en organisationsenhet med bland annat produktionsansvar för hemvärnets krigsförband inom regionen. Den regionala staben är lokaliserad i Skövde samt med mindre del i Göteborg.

Till MR V hör fem Utbildningsgrupper med uppgift att stödja hemvärnsförbanden i Regionen.

Chefen för MR V med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. MR V omfattar Hallands-, Västra Götalands-, Värmlands- och Örebro län.

Skaraborgsgruppen är en av de fem utbildningsgrupperna vid MR V. Skaraborgsgruppens uppgift är att stödja hemvärnsförbanden inom området med utbildning och administration, samt att stödja de frivilliga försvarsorganisationerna i Skaraborg. Vid Skaraborgsgruppen tjänstgör i dag 16 st. anställda, fördelade på en Stödsektion och en Utbildningssektion.

 

Om tjänsten

Befattningen som utbildningsofficer vid Skaraborgsgruppen är placerad i Utbildningssektionen. Sektionen har 9 st. medarbetare som i huvudsak ansvarar för utbildning av två st. hemvärnsbataljoner och tre st. funktionsplutoner samt stödjer de frivilliga försvarsorganisationerna i Skaraborg.

Som utbildningsofficer leder Du planering, genomförande och utvärderingar av de projekt Du blir tilldelad. Vilka projekt är avhängigt av den kompetens Du antingen medför in i befattningen eller utbildas till under Din anställning. Exempel på projekt kan vara att bedriva en grundkurs i fordonstjänst på något av de fordonsslag som tillhör krigsförbanden, att genomföra en kurs på understödsvapen eller en kurs i stabstjänst. Projektarbete och uppdragstaktik medför att Du i Ditt arbete kommer kunna sätta personlig prägel på verksamheten. Du kommer att ha handlingsfrihet i arbetet och ha ett stort eget ansvar mot de projekt Du tilldelats.

Utöver att driva egna projekt kommer Du att understödja de övriga medarbetarna på sektionen i deras projekt, genom att t.ex. utgöra skjutledare m.m. Du kommer också utgöra kontaktperson för en eller flera av de frivilliga försvarsorganisationer som finns i Skaraborg.

Du kommer att ha goda möjligheter till personlig kompetensutveckling under Din tid vid Skaraborgsgruppen. Det finns ett stort behov av många olika kompetenser vid utbildningsgruppen, och vi kommer att tillse att Du får genomföra behövliga kurser för Dina projekt.
Du kommer även att ha goda möjligheter till fysisk träning på arbetstid.

Tjänsten medför att Du krigsplaceras i MR V krigsorganisation.

Kvalifikationer

Specialist- eller officersexamen, OR6-7.

B-körkort

Erfarenhet att planera och genomföra övning i plutons ram.

 

Meriterande

Fordonsinstruktör

Förarbevis tyngre behörigheter

Skyddsvaktsinstruktör

Sjukvårdsinstruktör

SUSA nivå grupp

 

Personliga egenskaper

Då Du till stor del själv ansvarar för de projekt Du är tilldelad, krävs det att Du är självständig, prestigelös och ansvarsfull. Du drivs av vilja att påverka och sätta Din prägel på arbetet, och att dela med Dig av Dina erfarenheter till både arbetskamrater och krigsförbanden.

Givetvis är Du väl insatt i och följer Försvarsmaktens värdegrund.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning vid MR V.

Anställningen är en heltidstjänst.

Arbetsort är Skövde.

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31 Din ansökanskall innehålla ett CV samt ett personligt brev där du beskriver varför Du är lämplig för denna befattning.

 

För upplysning om befattningen

C Skaraborgsgruppen, övlt Mats Bergh

Utbildningschef, mj Per Gedeck

 

Nås via växeln på tfn 0500-46 50 00.

 

Fackliga representanter

Officersförbundet, Göran Hjert
Försvarsförbundet, Helena Astanius
SEKO försvar,  Lola Ahlgren
SACO , Charlotta Torstensson Edman

 

Nås via växeln på tfn 0500-46 50 00.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 december 2022
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Västra Militärregionen - MR V
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan