Kvalitetsingenjör med inriktning materielöverlämning - till TVK Ledsyst

Om tjänsten

Skulle du känna dig stolt över att tillhöra en enhet som spelar en avgörande roll när det gäller att stärka Sveriges försvar? Är du driven, målmedveten och vill vara med på en spännande utvecklingsresa i en organisation som är under stark tillväxt? Det kan vara dig vi söker.

För att för att lösa nya tilldelade uppgifter behöver vi nu förstärka enheten med en Kvalitetsingenjör med inriktning materielöverlämning. Vår verksamhet erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, fria träningskläder och bidrag till träningsskor.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 Om enheten
TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att ta helhetsansvaret för Försvarsmaktens ledningsstödsystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under såväl krig som kris och fred.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
För att kunna leverera efterfrågat ledningsstöd behöver Försvarsmaktens (FM) olika förband materiel i form av bland annat radioapparater, datorer och elverk. Denna materiel upphandlas av Försvarets materielverk (FMV) med krav från Försvarsmakten. För att säkerställa att FMV uppfyller kraven på materielens förvaltningsbarhet har myndigheterna gemensamt kommit fram till en överlämningsrutinen som är avsedd som stöd i samband med överlämning av materiel från FMV till FM. Som kvalitetsingenjör kommer detta att vara ditt huvudsakliga arbetsområde att kontrollera att båda myndigheternas åtaganden är uppfyllda för att:

 • Materielen är förvaltningsbar.
 • Försvarsmakten ska kunna hantera, använda och redovisa materielen på ett korrekt sätt med hjälp av överenskomna stödsystem.
 • Försvarsmakten ska kunna ta sitt ägarföreträdaransvar under materielens hela livscykel, från kravställning till avveckling.

Som kvalitetsingenjör är du väl insatt i de regelverk som styr förvaltningsbarheten av materiel i FM. Du lämnar stöd internt i enheten samt externt till beställare i Högkvarteret och FMV. Du kommer att agera som sakkunnig i utredningar. Mycket tid av ditt arbete läggs på att stödja mångåriga anskaffningsprojekt inom ledningsarenan. Du lämnar under denna tid stöd i kravställning, genomför kontinuerliga kravuppfyllnadsdialoger med FMV, granskar styrande dokument, tar fram beslutsunderlag samt deltar vid fysisk kontroll av materielen.

 Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller teknisk officer (OF-2) med en inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Alternativt att motsvarande kompetens förvärvats utifrån längre yrkeserfarenhet inom eller utanför Försvarsmakten.
 • God administrativ förmåga och goda kunskaper i svenska språket – i såväl tal som skrift.
 • B-körkort.

 Meriterande

 • God kännedom om FM materiel och underhåll av FM materiel.
 • Kunskap och erfarenhet av FMV designregler.
 • Kunskap och erfarenhet av logistik inom FM, främst förnödenhetsförsörjning.
 • Kunskap om informationssäkerhet.
 • Kunskap om systemsäkerhet.
 • Kunskap samt erfarenhet att arbeta i FM stödsystem LIFT-C, PRIO, IOR och DITO samt FMV TIA GoF.

 Personliga egenskaper

Du har en fallenhet för struktur, ordning och reda och har en god analytisk förmåga med hög kvalitetsmedvetenhet. Du strävar efter att kontinuerligt förbättra verksamheten med nytänkande och kreativa lösningar. Du är lika komfortabel med att driva arbetsuppgifterna självständigt som tillsammans med andra. Du är en i vårt team som bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

 Upplysningar om befattningen

Sektionschef Systemkvalitetssektionen, Mats Sjöholm, tel. 070-556 85 63.

Avdelningschef, Ingemar Ericsson, tel. 070-508 17 25.

 

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Malin Lindqvist, tel.072-1667654

 

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

 Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 september 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan