Rekryteringsofficer till Första ubåtsflottiljen

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Första ubåtsflottiljen är lokaliserad mitt i ett världsarv på Trossö som ligger i Örlogsstaden Karlskrona. Här har du både Blekinge skärgård och Karlskrona city som din granne.
Hos oss får du möjlighet att kompetensutvecklas inom och utanför ditt arbetsområde samt vara med och verka i det dolda. Då Första ubåtsflottiljen är ett relativt litet förband finns en familjekänsla som är svår att hitta någon annanstans.

Om enheten
Första ubåtsflottiljens stab består av olika delar, här finns det befattningar från ekonomi och personal till verksamhetssäkerhet och övningsplanering. Vår stab är uppdelad i olika avdelningar, planeringsavdelning, operationsavdelning, stödavdelning, stabssektion och flottiljledning. Tjänsten inom rekrytering är placerad vid Första ubåtsflottiljens planeringsavdelning.

Befattningsbeskrivning
Du kommer i din roll som rekryteringsofficer att planera och samordna attraktions- och rekryteringsfrämjande åtgärder och vara en av kontakterna i rekryteringsfrågor vid förbandet. Du kommer bemanna fastställda rekryteringsinsatser och rekryteringsfunktioner, du kommer också bidra till att marknadsföra Första ubåtsflottiljen i både externa och interna medier samt lösa i övrigt förekommande uppgifter inom planeringsavdelningen vid Första ubåtsflottiljen.
Första ubåtsflottiljen är ett av få förband som genomför utökad mönstring/kompletterad prövning mot befattningar som innefattar ubåtstjänst, du som söker kommer vara involverade i dessa tester.

 

Kvalifikationer
 • Svensk medborgare
 • Yrkesofficersutbildning
 • Giltiga och godkända FM FysS baskrav samt tilläggskrav*
 • B Körkort med manuell växellåda


*Genomförs i rekryteringsprocessen


Meriterande
 • Godkänd utökad mönstring/kompletterad prövning mot ubåt
 • Tjänsgjort vid Första ubåtsflottiljen 
 • Genomfört utbildning i urvalsintervju
 • FM förarbevis för minibuss
 • Yrkesinformatörsutbildning

 

 

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Provanställning på 6 månader kan komma att implementeras.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef för rekrytering vid 1.ubflj Max Eriksson, 1ub-planavd-rekry@mil.se 070-847 91 24


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Chef för rekrytering vid 1.ubflj Max Eriksson, 1ub-planavd-rekry@mil.se 070-847 91 24


Fackliga företrädare:
Kfl OF (OFR/O) Klas Sandberg, 073-365 50 07


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-30. 

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för sökt befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 augusti 2022
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan