Larmtekniker - civil

Om tjänsten

Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemsförband (FMTIS) söker larmtekniker med placeringsort i Skövde.

Om verksamheten 

FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, där vi tillhör GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelningen (GA) Skövde består av två sektioner, en Tele-sektion och en IT-sektion. Vid avdelningen är det i dag ca 30 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Larmtekniker inom teknisk bevaknings huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll inom garnison samt på anläggningar utanför garnison. Arbetet innefattar inbrottslarm, passersystem samt kamerasystem. Arbetet utförs oftast i arbetslag.

Kvalifikationer

 • Treårig gymnasial utbildning inom området el-, teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig
 • Körkort behörig B för manuell växellåda
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av larm och passersystem
 • Aktuella, goda kunskaper inom IT
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Yrkeserfarenhet från servicejobb med elektromagnetiska lås 
 • Goda kunskaper om bevakningssystem
 • Goda kunskaper om larm- och passersystem
 • Goda kunskaper om säkerhetslösningar i nätverk och servrar 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel och noggrann och som trivs med stort eget ansvar, du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Vi ser även att du har viljan och nyfikenheten att utvecklas inom teknikområdet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid
 • Möjlighet att få ett baspaket med träningskläder samt ersättning för träningsskor
 • Bra balans mellan arbete och fritid då vi tillämpar flextid, samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Övrigt

I Försvarsmakten benämns befattningen Teleingenjör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst.

Då arbete på hög höjd kommer ske kommer ansökan behöva kompletteras av slutkandidater enligt AFS 2019:3, ”Medicinska kontroller i arbetslivet, Klättring med stor nivåskillnad”

Arbetsort: Skövde

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Sektionschef Emil Mellblom Brännhult, 070 - 149 12 21. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Isabelle Eriksson, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:
SACO Per Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 september 2022
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan