Operatör säkerhetsunderrättelsetjänst

Om tjänsten

134.Funktionsskvadron inhämtar genom olika metoder säkerhetsunderrättelser rörande hot mot Försvarsmaktens skyddsvärden som exempelvis; information, personal eller verksamhet. Vi söker nu personal som efter uttagningstester och utbildning kommer arbeta som operatör inom säkerhetsunderrättelsetjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Hos oss kommer ditt huvudsakliga arbetsområde vara informationsinhämtning från ett brett spektrum av källor i varierande miljöer, nationellt såväl som internationellt. Du kommer lösa dina uppgifter tillsammans med kollegor i mindre grupper eller enskilt. Förbandet har hög insatsberedskap, vilket innebär perioder av bortavaro från hemmet. Tjänsten är öppen för alla att söka, dock med kravet genomförd GMU eller värnplikt.

Vem söker vi?
Tjänsten riktar sig främst till dig som är officer eller civil som vill specialiseras och utvecklas inom området underrättelse- och informationsinhämtning. Vi ser ett långsiktigt åtagande från din sida. 134.Funktionsskvadron värdesätter de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten. En mångfasetterad grupp är direkt avgörande för att bredda vår möjlighet för inhämtning. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

Kvalifikationer

 • Genomförd GMU/GU/vpl.
 • Simkunnig
 • Körkort B
 • Synkrav lägst 0,1 utan korrektion och 0,8 med korrektion på varje öga
 • Fullgod hörsel
 • Godkänd läkarundersökning för internationell tjänstgöring (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)
 • Godkänd fysisk förmåga enligt FM FysS nivå 3

Meriterande

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet
 • Genomförd specialistofficersutbildning eller officersutbildning
 • Genomförda kurser vid FMUndSäkC eller motsvarande
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring
 • God allmän teknisk förståelse
 • Fler körkortsbehörigheter

Personliga egenskaper
Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer stora krav på god självkännedom och psykisk uthållighet. Du är social och har lätt för att smälta in i olika miljöer utan att dra uppmärksamhet till dig. Du strävar inte efter rampljuset eller offentligt erkännande utan nöjer dig med vetskapen om att du bidragit med en viktig pusselbit i ett större sammanhang. En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varvid vi ställer stora krav på omdöme, integritet, noggrannhet och objektivitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Taktisk officer (OF1-2), specialistofficer (OR7) eller civil
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Augusti 2023

För upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist 134.FSkv: 0708-98 03 85 (mån-fre 08:00-15:00)

Fackliga företrädare:
OFR/O, Stefan Morin
nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev, med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Din ansökan ska också innehålla foto, referenser och personuppgifter.

Ansökan skickas med brev till följande adress:
Livgardet
Op Säk
196 85 Kungsängen

Rekryteringsprocess och anställningstidpunkt
Rekryteringsprocessen består av flera obligatoriska delsteg. Efter initialt urval kommer aktuella personer kallas till intervjuer, uttagningstester, och läkarundersökning. Uttagningstesterna kommer genomföras under en helg i januari – februari 2023. Mer information om tid och datum kommer längre fram i rekryteringsprocessen. Anställningen inleds med en grundkurs med start augusti 2023.

Tidigare konkurrenskraftiga resultat:
- Coopertest, löpning 3 km under 15 minuter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 augusti 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan