Operatör teknisk säkerhetsunderrättelsetjänst

Om tjänsten

134.Funktionsskvadron inhämtar genom olika metoder säkerhetsunderrättelser rörande hot mot Försvarsmaktens skyddsvärda tillgångar som exempelvis; information, personal eller verksamhet. Vi söker nu personal som efter uttagningstester och utbildning kommer arbeta som teknisk operatör inom säkerhetsunderrättelsetjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Det dagliga arbetet är i stor utsträckning omväxlande och innefattar allt från teoretisk problemlösning i kontorsmiljö till operativ tjänst i fält. Du förväntas lösa komplexa tekniska uppgifter enskilt såväl som i grupp, ibland under längre tid. Tjänsteresor inom och utom landet är förekommande vilket kan innebära perioder av bortavaro, ibland uppkomna på kort varsel.

Vi söker dig som är officer eller civil med en bred teknisk förståelse och vill arbeta praktiskt med tekniska problemlösningar inom områdena radioteknik, mekanik och elarbeten. Vi är övertygade att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.


Kvalifikationer

  • Genomförd GMU/GU/vpl
  • Körkort B
  • Fyskrav: FMFysS med tilläggsprov nivå 2

Meriterande
Högskoleutbildning eller dokumenterad erfarenhet inom radioteknik, mekanik eller elarbeten. Även utbildning inom mätteknik, elektronik, mekanik eller byggteknik är av intresse. Gärna att du kommer med några års erfarenhet inom ett eller flera av dessa områden.

Har du militär bakgrund ser vi att du genomfört specialistofficersutbildning eller officersutbildning, gärna med inriktning mot teknisk officer. Praktiska kunskaper från Försvarsmaktens tekniska system samt tjänstgöring inom teknisk bevakning är meriterande.

I arbetet ingår framförande av större fordon varvid fler körkortsbehörigheter utöver körkort B är meriterande.

Personliga egenskaper
Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer höga krav psykisk uthållighet med förmågan att arbeta långsiktigt. Du behöver även vara självgående och ha ett lösningsorienterat förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att arbeta i grupp. En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varvid vi ställer höga krav på̊ omdöme och integritet. Din personlighet, dina kunskaper och ditt gedigna intresse för teknik är viktigt för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Specialistofficer (OR7) eller Civil
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt ök.

För upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist 134.FSkv: 0708-98 03 85 (mån-fre 08:00-15:00)

Fackliga företrädare:
OFR/O, Stefan Morin
nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev, med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Din ansökan ska också innehålla foto, referenser och personuppgifter.

Ansökan skickas med brev till följande adress:
Livgardet
Op Säk Teknik
196 85 Kungsängen

Rekryteringsprocess
Rekryteringsprocessen består av flera delsteg, däribland intervjuer och lämplighetstester. Kallelse till intervju och tester sker från 2022-10-10.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 augusti 2022
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan