Must söker Granskningsledare inom IT-säkerhet

Om tjänsten

Har du erfarenhet av projektledning av tekniska projekt inom IT-säkerhet eller IT? Är du nu redo att ta steget vidare och samordna IT-säkerhetsprojekt? Då har vi tjänsten för dig!

Vårt erbjudande
Försvarsmakten växer och vi behöver bli fler som bidrar till ett säkrare Sverige i en osäker omvärld! Vi erbjuder ett meningsfullt och stimulerande arbete som projektledare inom IT-säkerhet. Du kommer arbeta i ett tekniskt avancerat sammanhang med landets skickligaste experter och granskningsledare inom området och samtidigt få goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och ett hållbart arbetsliv.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och kontinuerlig omvärldsbevakning en viktig del av arbetet.

Om oss
Tekniksektionens främsta uppgift är att upprätthålla säkerheten i totalförsvarets signalskyddssystem, både under utveckling och i drift. Nu behöver Tekniksektionen växa och bli fler och söker därför projektledare att försäkra vårt team med.

Arbetsuppgifter
Som teknisk projektledare planerar, leder, följer upp och rapporterar du granskningsarbetet både internt och mot externa motparter. Du ser till att granskningsprojektet håller de ramar som sätts upp såsom tid och kvalitet. Du har som teknisk projektledare många kontakter och arbetar nära andra myndigheter och även industri och företag. Resor förekommer i arbetet, främst inom Sverige.

Kvalifikationer
Du är utbildad civilingenjör, högskoleingenjör eller systemvetare, eller förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt.Vi söker dig som har goda erfarenheter av att projektleda tekniska projekt antingen inom IT-säkerhetsområdet eller i något närliggande tekniskt område tex IT. Dina kunskaper inom projektledning har du förvärvat genom projektledarutbilning och praktisk erfarenhet av att leda projekt. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

● Projektplaneringsverktyg såsom MS Project eller liknande
● Projektledningsmetodik
● Ledarskapsutbildningar
● IT-säkerhet
● Signalskydd/Krypto

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har en stark motivation att ständigt lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. För att nå goda resultat är du bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

Frågor om befattningen och frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”Granskningsledare IT-säkerhet” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-06. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 september 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan