Sektionschef för ”säkra lösningar” till TVK Ledsyst

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Kan du se dig stimuleras av att leda och samordna ett team med medarbetare som arbetar med Försvarsmaktens säkra IT-lösningar? Är du effektiv, lösningsfokuserad och intresserad av utveckling och utmaning på en viktig befattning hos en arbetsgivare i stark tillväxt?
Som sektionschef hos oss kommer du att samordna verksamhet inom sektionen och tillsammans med kompetenta medarbetare säkerställa att Försvarsmakten har lednings-och sambandssystem för att lösa sin huvuduppgift i såväl krig, kris och fred.

Om enheten

TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att ta helhetsansvaret för Försvarsmaktens ledningsstödsystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under såväl krig som kris och fred.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du leder personalen och koordinerar arbetet vid sektionen där medarbetarna består av Materielsystemledare, Tekniska Produktföresträdare och Tekniska Systemledare som arbetar med vidmakthållande, design och nyutveckling av IT- och informationssäkerhetsprodukter, ledningssystem inom insats för högre sekretessnivåer, ledningsträning, IT4IT samt utveckling och test.

Tjänsten innefattar även följande uppgifter:

 • Personalansvar för 4 medarbetare
 • Fördelning och uppföljning av sektionens arbetsuppgifter och ärenden
 • Att ingå i avdelningens ledningsgrupp och dess arbete
 • Stödja avdelningschef med avdelningsgemensamma uppgifter

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet av flerårigt arbete i ledande befattning
 • Akademisk examen med en inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Alternativt att motsvarande kompetens förvärvats utifrån längre yrkeserfarenhet inom eller utanför Försvarsmakten
 • Goda kunskaper i svenska språket – i såväl tal som skrift
 • B-körkort manuell växellåda

Personliga egenskaper

För att passa och trivas på utlyst befattning behöver du ha drivkraft, engagemang och vana av att coacha din personal. Du behöver kunna arbeta självständigt, under eget ansvar, men även trivas i samarbete med andra.

Din kommunikationsstil är rak och tydlig. Därtill är du noggrann, har god planeringsförmåga och hög kvalitetsmedvetenhet. Då arbetet i perioder kan upplevas intensivt behöver du kunna strukturera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet från chefsbefattning inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att leda arbete inom IT-säkerhetsområdet
 • God kunskap MS Office och gärna kunskap om Försvarsmaktens stödsystem VIDAR och PRIO

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: 2022-10-01 eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Stf Avdelningschef Patrik Nyström, tel. 070-373 46 73

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Malin Lindqvist, tel. 072- 166 76 54.

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan