Logistikledare vid Högkvarteret PROD LOG

Om tjänsten

Om tjänsten
Trivs du med att driva ett självständigt arbete i en social miljö och ha ett stort antal varierande arbetsuppgifter? Har du även yrkeserfarenhet inom logistik i Försvarsmakten? Då är det kanske dig vi söker.

Vi söker dig som är officer (OF3) eller specialistofficer (OR8) som vill vara med att samordna och följa upp stödet till försvarsövergripande övningar samt leda och samordna verksamhetsöverenskommelser mot övriga förband inom Försvarsmakten.

Befattningen är placerad i Stockholm vid HKV PROD LOG och arbetsleds av sektionschefen på Logistikavdelningen. Avdelningens huvuduppgifter är att stödja Försvarsmaktens logistikutveckling samt att leda underställda organisationsenheters förmågeuppbyggnad. Utöver detta skall avdelningen säkerställa att underställda krigsförband upprätthåller anbefalld beredskap.

I rollen som Logistikledare ingår du i logistikledarfunktionen tillsammans med tre andra och företräder PROD LOG inom ramen för ledning, samordning och uppföljning av Logistik.

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter
Ge stöd till ledning, samordning och uppföljning av logistik.

Dina huvudsakliga uppgifter:

 • Företräda logistikledarfunktionen på PROD LOG inom ramen för ledning och samordning av stödet till försvarsgrensövergripande övningar (SOR)
 • Utveckla logistikledarfunktionen i samverkan med övriga logistikledare inom Försvarsmakten
 • Leda och samordna verksamhetsöverenskommelser, stödbehovsdialoger mot övriga förband (ej FSG), i samverkan med övriga inom funktionen och andra logistikledare i Försvarsmakten
 • Deltar i logistikberedningar kopplat mot nationella och internationella insatser

KRAV
Kvalifikationer

 • OF3 alt. OR8
 • Relevant utbildning inom logistik eller teknik
 • Erfarenhet av att leda eller delta i logistikberedningar på taktisk eller operativ nivå
 • Erfarenhet av tjänstgöring i taktisk eller operativ stab inom Försvarsmakten
 • Goda kunskaper i engelska, inklusive "NATO-logistik"
 • God datorvana och mycket goda kunskaper i MS Excel, Word, Powerpoint

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Logistikledare hos oss behöver du ha en god förmåga att leda egna projekt samt har en god kommunikativ och social förmåga eftersom du samverkar med flera olika parter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att leda eller delta i övningsplanering på taktisk och operativ nivå

Övrigt 
Detta är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsomfattning: 100 %. Arbetsort Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Information
Frågor om befattningen kan ställas till övlt. Ulf Dahlqvist som nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Camilla Robertsson

SEKO, Liselott Larsson

OFR/S, Kjell Tetzlaff

OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-07. Till ansökan bifogas CV och ett personligt brev är du motiverar varför du ser dig passa för befattningen som Logistikledare. Ansökningshandlingar hanteras löpande. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan