IT-tekniker

Om tjänsten

Försvarsmakten söker en IT-tekniker till Halmstad.

Om verksamheten

Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld förändrats ständigt och Försvarsmakten har uppgiften att försvara Sverige, landets intressen och att stärka vår militära förmåga. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Enheten har sex Genomförandeavdelningar som genomför drift och underhåll på respektive garnisons IT-miljö.

I rollen som IT-Tekniker kommer du ha din arbetsplats på Genomförandeavdelning Halmstad (GA Halmstad) vilket är en av dessa sex avdelningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-tekniker kommer du att ingå i en arbetsgrupp som svarar för IT-supporten i Halmstad Garnison.

Arbetet består huvudsakligen av att stödja användare och åtgärda ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringssystem, både beställnings- och incidentärenden. Uppgifterna innefattar allt från att genomföra driftsättning, felsökning och underhåll på IT-materiel och -system till att genomföra inventering samt att hantera återlämning och kassationer.

Arbetet innefattar även att ta fram och revidera teknisk dokumentation samt att redovisa pågående och avslutade arbeten i aktuella stödsystem. I tjänsten ingår att samverka med FMTIS drift- och förvaltningsorganisation och garnisonens IT-chefer samt ge stöd vid tekniska frågeställningar.

Arbetet utförs både enskilt och tillsammans med andra.

Övningsverksamhet och utbildning är en naturlig del av tjänsten. Du kommer tillsammans med dina kollegor att öva inom personaltjänst och allmän stabstjänst i höjd beredskap.

Tjänsteresor förekommer då enheten har personal på ett flertal orter.

Kvalifikationer  

 • Utbildning med inriktning mot IT/data på lägst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdiga
 • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av hårdvara
 • Erfarenhet av dokumentering  i IT-system
 • Goda kunskaper i Windows
 • Lägst körkort *B*** manuell växellåda

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete på Windows server 2016 och senare
 • Erfarenhet av arbete med drift av Cisco-nätverk och kunskap om fysiska datanätverk
 • Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och –infrastruktur
 • Erfarenheter att arbeta enligt ITIL
 • Lokal kännedom om Halmstad Garnison

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann och säkerhetsmedveten. Du tar gärna eget ansvar och ser till helheten såväl som till detaljerna. Du skapar resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Dina sociala egenskaper är mycket goda då du kommer att träffa nya människor varje dag. Som person är du trygg i dig själv och har gott omdöme.

Då du kommer att ingå i en arbetsgrupp som tillsammans ansvarar för drift och underhåll av IT-miljön i Halmstad Garnison kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat: 

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten Drifttekniker IT och detta är en civil befattning.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

I tjänsten ingår att åka på tjänsteresor, både inom Sverige och utlandet. Även systemstödsresor till utländska insatsområden kan förekomma.

Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Arbetsort: Halmstad.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sektionschef  Stefan Truedsson, 035-2662124. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Isabelle Eriksson 019-393500 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Telefonnummer FM växel: 019-39 35 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-30.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 augusti 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan