Övningsplaneringsofficer vid Helikopterflottiljen, flottiljstab/A5

Om tjänsten

Övningsplaneringsofficer OF1/2

HELIKOPTERFLOTTILJEN i Linköping söker Övningsplaneringsofficer OF1/2 till Flottiljstaben vid A5.

 

Beskrivning av enheten

A5 är en avdelning vid Helikopterflottiljens flottiljstab i Linköping.
Huvudsakliga arbetsområden vid avdelningen är planering och samordning av Helikopterflottiljens verksamhet för de nästkommande tre åren. Avdelningen uppfylld består av 10 specialist- och yrkesofficerare uppdelade på plan-, övnings- och mobiliseringssektion.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HL Övningsplanering ingår du i övningssektionen vars uppgift är att stödja C A5 i Produktionsplanerings- och uppföljningsprocessen. Det innebär planering, samordning och utvärdering av övningar. Detta görs i samverkan med C A5 och övriga avdelning i frågor om det långsiktiga arbetet av övningsplanering för utveckling av krigsförbandet. Du leder övningsplanering på flottiljnivå och stödjer Chefen Helikopterflottiljens direkt underställda chefer (grupperade i Linköping, Ronneby och Luleå) med framdrivningen av deras planering och förberedelser inför övning. I och med att Helikopterflottiljen arbetar mot samtliga stridskrafter så innebär tjänsten en hög grad av samverkan med aktörer inom hela Försvarsmakten.

 

Som stabsofficer i flottiljstaben deltar du även i beredning av andra uppgifter genom deltagande i eller ledande av tillfälligt sammansatta arbetsgrupper (planeringslag) med uppgift att producera beslutsunderlag åt Chefen för Helikopterflottiljen.

 

Kvalifikationer

Officersexamen (OF)

Körkort B

Godkänd säkerhetsprövning (genomförs under antagningsprocessen)

 

Meriterande

Erfarenhet av stabsarbete på flottilj-, bataljons- eller skvadrons-nivå

Erfarenhet av övningsplaneringsprocesser

Erfarenhet av helikopter-/flygverksamhet i Försvarsmakten

Erfarenhet av flygbasverksamhet i Försvarsmakten

Erfarenhet från att leda arbetsgrupper

Kunskap avseende Flygvapnets verksamhet och organisation

Kunskap om IS Undsäk och Försvarsmaktens administrativa stödsystem, t.ex. PRIO och Vidar

 

Personliga egenskaper

Som person är du driftig och har hög arbetsförmåga, du är kommunikativ och lyhörd. Du är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Du fungerar väl i grupp men har också god förmåga till självständigt arbete inom eget ansvarsområde. Du kan snabbt se sammanhang och har ett helhetsperspektiv, men har även förmågan att urskilja detaljer. Du kan snabbt ställa om och skifta fokus vid förändringar. 

Tjänsten ställer krav på stort eget ansvar och initiativkraft.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

 

Anställning

Tillsvidaretjänst omfattning 100%.

Befattningen är i nivå OF1-2.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

 

Verksamhetsort

Linköping

 

Tillträde

Enligt överenskommelse och efter godkänd säkerhetsprövning.

 

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

 

Upplysningar

Förfrågningar om befattningen ställes till C A5 mj Per Mangrell alternativt  Stf C A5 mj Paul Ramén
som nås via växel: 013-28 30 00

 

Fackling företrädare 

OFR/O Hkpflj: Mats Häggström

OFR/S Hkpflj: Helena Lemnell

SACO-S Hkpflj: Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel, tel 013-28 30 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31. Din ansökan skall innehålla CV med relevanta kvalifikationer och meriter för tjänsten samt minst 2 referenser. Ansökan skall även innehålla ett personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande och lämpliga kandidater kan kallas till intervju innan ansökningstiden löpt ut. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 september 2022
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan