Chef Marksystemavdelningen vid Utbildningsenheten (OF3/OR8)

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten. Denna bedrivs vid utbildningsenheten som består av sex avdelningar där Marksystemavdelningen är en. 

Marksystemavdelningen ansvarar för systemspecifik utbildning på främst markmateriel. Tjänsten erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb där du får stora möjligheter till utveckling och fördjupning inom både teknik och personaltjänst, eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden av markarenan.

Som chef ansvarar du för genomförande och kvalitetssäkring av utbildningarna.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina sektionschefer leda avdelningens verksamhet. Detta innefattar verksamhetsplanering på lång och kort sikt, ekonomi och personalansvar. Vidare kommer du medverka i och driva utvecklingsfrågor på avdelningen samt inom utbildningsenheten där du även ingår i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

 • OF3 alt. OR8
 • Flerårig erfarenhet som chef med personalansvar
 • Goda kunskaper och förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet, främst Armén
 • Erfarenhet som chef i Försvarsmakten
 • Teknisk officer

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är initiativrik, social och med stort ansvarskännande för både resultat och personal. Ditt ledarskap innebär att dina medarbetare utvecklas och motiveras inom olika områden. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Anställningen är placerad i Halmstad.
Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Utbildningsenheten Patricia Wall, 076-1049880

Fackliga representanter nås via växeln 035-2662000

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

OFR/O: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 september 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan