Junior marknadsanalytiker

Om tjänsten

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en spännande och händelserik befattning i en växande organisation med ett viktigt uppdrag i samhället. Du får möjlighet att möta många människor i hela organisationen och att vara med och påverka Försvarsmaktens förmåga att attrahera rätt kompetens.

Förutom intressanta arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad förmån är att vi har möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid. Du får träningskläder, träningsskor och tillgång till närliggande gym. Vi har även bra flextidsavtal, föräldralön och möjlighet att studera på arbetstid med bibehållen lön.

Avdelningen för Analys och Stöd
Analys och Stöd består av 9 medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet med tyngdpunkt på analys. Avdelningen är en stödfunktion för avdelningen Relation och Kommunikation och spelar en viktig roll i Försvarsmaktens personalförsörjning på både kort och lång sikt. Arbetsplatsen är resultat- och utvecklingsorienterad med en positiv framåtanda där medarbetare ständigt utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som analytiker är du en nyckelperson för att, på ett datadrivet sätt, utveckla och stärka Försvarsmaktens förmåga att rekrytera och behålla personal. Din roll är att identifiera, analysera och bidra med insikter om relevanta målgrupper och deras beteenden i syfte att kontinuerligt förbättra och effektivisera arbetet med relationshantering och attraktionskampanjer.

Tjänsten innebär även arbete med genomlysning av kandidatresan för att hitta triggers för olika målgrupper och skapa förutsättningar för arbetet med att kontinuerligt förbättra relationshanteringen. Det gäller såväl digitala som fysiska kontaktpunkter.

För att lyckas i rollen som analytiker hos oss är du noggrann och serviceinriktad. Vi tror att du har erfarenhet av marknadsinriktat analysarbete och att du har en grundläggande förståelse för de processer som är relevanta för framgångsrik relationshantering.  Du samverkar med medarbetare inom avdelningen men också med många olika delar av organisationen och det är därför av stor vikt att du är en bekväm kommunikatör i tal och skrift samt att du är lyhörd för många erfarenheter och perspektiv.

Vi arbetar i en händelsestyrd verksamhet vilket gör att du behöver vara flexibel och ha förmåga att växla mellan planerade och snabbt uppkomna uppgifter.

 

KRAV:

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen inom kommunikation, statistik eller motsvarande som rekryterande chef anser likvärdigt
 • Dokumenterad erfarenhet av att hantera, strukturera och presentera information från olika typer av datakällor.
 • Erfarenhet av arbete inom kommunikation och/eller marknadsföring

Personliga egenskaper

Du som söker denna roll har lätt för att ta till dig nya arbetssätt och IT-system. Som person är du kreativ med god förmåga att se samband och tänka analytiskt och strategiskt. Det är därför viktigt att du som söker är van vid att både arbeta självständigt och i projektform samt kan driva verksamheten framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du trivs i en organisation under förändring och utveckling

Du trivs i samarbete och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är relationsbyggande och lyhörd då du i ditt arbete kommer att arbeta med människor med olika erfarenheter och perspektiv.

 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i CRM-verktyg
 • Erfarenhet av komplexa IT-system inom större organisationer
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning/annan myndighet

 

Övrigt

Anställningsort: Stockholm

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning.

 
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Daniela Kramer, Avdelningschef, tel: 073-338 62 66Fackliga representanter
SACO Camilla Robertsson
SEKO Åsa Karlsson
OFR/S Kjell Tetzlaff
OFR/O Arne Nilsson

Samtliga nås på telefon: 08-788 75 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-03.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 september 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan