Stabssoldat till Transportflygskvadronen vid Skaraborgs Flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som stabssoldat på transportflygskvadronens ledningsplatstropp vid Skaraborgs flygflottilj F 7.

Om skvadronen
Transportflygskvadronen tillhandahåller taktiskt transportflyg med TP 84 (C-130 Hercules) både nationellt och internationellt. Vår uppgift är att transportera materiel och personal, luftburen försörjning och taktisk transport

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten som stabssoldat bidrar du till samordning och stöd till de olika delarna i staben och för skvadronen. Tjänsten går ut på att stödja staben med informationshantering i våra ledningssystem, öppna såväl som hemliga system. Du stödjer stabschefen i det dagliga arbetet med inkomna ärenden och med ärende uppföljning. Du kommer att arbeta med förberedelser, genomförande och efterarbete vid möten, konferenser och besök mm. Tjänsten innebär även att arbeta i stabens ledningsstödsystem som hanterar planering, genomförande, koordinering och uppföljning av stabens uppgifter och verksamhet. Vidare kommer du att stödja redaktionellt vid framtagning av order, rapporter och planer samt stödja staben med administrativa uppgifter, kommendantur, beställningar och expeditionstjänst.

Du kommer tillhöra skvadronens ledningsplatspluton som ansvarar för logistik, samband/IT och expeditionstjänst.

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt eller GMU
 • God förmåga i MS Office.
 • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • B-körkort (manuell växellåda)

Meriterande kvalifikationer

 • Grundutbildning som stabssoldat/stabsassistent
 • Erfarenhet av att arbeta i Microsoft SharePoint miljö.
 • Förmåga i systemen VIDAR, EMILIA
 • Signalskyddsutbildning
 • Militärt förarbevis
 • C-körkort

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta strukturerat och självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du är en problemlösare med god analytisk förmåga.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Att arbeta på Ledningsplststroppen kan innebära tjänstgöring utomlands både på övningar men också inom ramen för internationella insatser alt stödinsatser.

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K)

Omfattning: Heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträde enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktperson
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta kapten Martin Sellberg, chef ledningsplatspluton, 070-243 79 96.

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 september 2022
 • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan