Stabssoldat till Mission Support Element på Transportflygskvadronen vid Skaraborgs Flygflottilj, F7

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som stabssoldat på transportflygskvadronens Mission Support Element vid Skaraborgs flygflottilj F 7.

Om skvadronen

Transportflygskvadronen tillhandahåller taktiskt transportflyg med TP 84 (C-130 Hercules) både nationellt och internationellt. Vår uppgift är att transportera materiel och personal, luftburen försörjning och taktisk transport. 

Funktionen Mission Support Element

MSE är en funktion på Transportflygskvadronen. Funktionen innehar kompetens inom verksamhetsplanering, resursallokering, mission support-, underrättelse- och telekrigsofficerare. Funktionen planerar uppdrag, inhämtar, bearbetar och delger det egna förbandet underrättelser. 

Som MSE-soldat ingår du i ett team som planerar, genomför och följer upp flyguppdrag som genomförs med Flygvapnets Taktiska Transportflygplan Tp-84 ”Hercules”. Du kommer att jobba i nära kontakt med våra besättningar, teknisk personal och övriga funktioner inom Transportflygskvadronen. Arbetet sker främst i kontorsmiljö men din arbetsmiljö kan variera mellan ordinarie byggnad, tält, eller container. En stor del av tjänsten sker med datoriserade stödsystem som en del i det vardagliga arbetet men även en förmåga att kunna hantera kartor och övriga analoga verktyg förekommer. Arbetet sker även på kvällar och helgen när uppdragen kräver bemanning. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som stabssoldat kommer du att arbeta i sektionen Mission Support Element (MSE) och vara involverad i de flesta delarna i uppdragsplaneringen för transportflygskvadronens flygningar samt de dagliga rutinerna inom avdelningen. 

Kvalifikationer

 • Genomförd militär grundutbildning (GU) eller värnplikt.
 • B-körkort manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska 

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet som stabssoldat i stabstjänst.
 • Signalskyddsutbildning
 • Förmåga att hantera Microsoft Office applikationer.
 • Erfarenhet av att ha arbetat i Försvarsmaktens ledningssystem och IT applikationer. 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som gillar struktur, ordning och reda och har ett sinne för detaljer. Då arbetsuppgifterna kommer att vara varierande behöver du ha en god förmåga att samarbeta men samtidigt kunna ta egna initiativ och själv ansvara för att arbetsuppgifter genomförs.  

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Att arbeta på MSE (Mission Support Element) kan innebära tjänstgöring utomlands både på övningar men också inom ramen för internationella insatser alt stödinsatser. 

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K)

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträde enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning, övning i krigsorganisationen och genomförande av insats. 

Kontaktperson

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Mission Support Element, löjtnant Jannie Weyhing, 070-148 44 77, jannie.weyhing@mil.se. 

Fackliga företrädare

OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400

OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 september 2022
 • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan