Försvarsmaktens Hundtjänstenhet söker Chef för Avelsavdelningen

Om tjänsten

Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Luftstridsskolan (LSS)  och ansvarar för produktion, uppföljning och samordning av tjänstehundar i Försvarsmakten ”Från avelsplanering till operativt ekipage”. FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med tjänstehundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i Försvarsmakten, både nationellt och internationellt.
Nu söker FHTE ny Chef för Avelsavdelningen med placering i Sollefteå 

Kortfattad beskrivning av arbetsuppgifterna

Chefen Avelsavdelningen leder Avelsavdelningens arbete tillsammans med sina sektionsansvariga för avel, stall, fodervärd och lämplighetstest. Som avdelningschef ansvarar du och leder FHTE:s duktiga och engagerade medarbetare för FM avelsprogram, administration av avelsverksamheten, hela fodervärdsverksamheten samt genomförandet av FM L-test samt anskaffning och avveckling av hundar i Försvarsmakten. 

Arbetet innebär arbetsledning av personal, en hel del administration men också frekvent förekommande tjänsteresor runt om i Sverige i samband med transporter, deltagande i mässor eller för att representera Avelsavdelningen i FHTE:s ledningsgrupp  

Krav för tjänsten: 

- Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

- God administrativ förmåga

- Kunna uttrycka dig i tal och skrift

- Tidigare dokumenterad erfarenhet av befattning i arbetsledande roll

- Dokumenterat gott ledarskap i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund

- B-körkort

Personliga egenskaper:

Vi förutsätter att du är en kommunikativ och redig person som har lätt för att samarbeta med andra. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten ställer krav på ett helhetsperspektiv och en god förmåga att samverka med aktörer, både inom och utanför Försvarsmakten. Tjänsten innebär periodvis hög arbetsbelastning vilket innebär att du bör ha en god förmåga att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Tjänsten är en civil tillsvidareanställning som inleds med en provanställning om 6 månader. Tillsättning sker enligt överenskommelse. Arbetsort är Sollefteå.

Upplysningar om befattningen lämnas av nuvarande Chef för Avelsavdelningen Mats Persson eller Personalchef FHTE Mi Domicelj. Dessa nås via växeln 018-19 60 00

Facklig företrädare

OFR/O Tim Björklund, tfn 018-196368
OFR/S Gabriela Echazu 073 – 150 77 61.
SACO nås via vx 018-19 60 00.
SEKO nås via vx 018-19 60 00.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev samt en beskrivning om varför du skulle passa för denna befattning. Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Luftstridsskolan har verksamhet på sju orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 september 2022
  • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan – LSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan